Familia contemporană Platforma Internațională de Teatru București #2
De obicei meditezi în singurătate sau vorbești cu prietenii despre problemele de familie. Dar mulți alți oameni au aceleași gânduri și întrebări. Noi îți propunem să ne întrebăm împreună, prin teatru: ce mai înseamnă azi o „familie normală”? Care mai este relevanța familiei în societatea contemporană și ce forme noi a luat această structură care domină relațiile dintre oameni? Ceea ce cultura occidentală a consacrat drept „familia nucleară” (o femeie și un bărbat legați prin căsătorie și crescând copiii lor naturali) a explodat în secolul 21 în variante complexe, pentru care diversitatea este sintagma cheie. Sunt familiile diferite de cea standard mai puțin familii?
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu ARPAS – Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, te provoacă să investighezi familia secolului 21 în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București, aflate anul acesta la cea de-a doua ediție. Timp de 4 zile, între 12 și 15 noiembrie, familia contemporană intră în laborator și devine subiect pentru spectacole de teatru, performance, dezbateri și prezentări ale unor proiecte artistice inovatoare.
„A doua ediție a Platformei Internaționale de Teatru București chestionează prin teatru și discuții cu artiștii și cu publicul felul în care ne gândim astăzi la conceptul de familie, ca să putem face un pas înainte înspre acceptarea tuturor familiilor altfel din jurul nostru drept expresii complexe ale umanității.”, a declarat Cristina Modreanu, curator Platforma Internațională de Teatru București.
Spectacolele – producții din România, Brazilia și Statele Unite ale Americii – vor avea loc la ARCUB-Gabroveni (Sala Mare și Sala Studio), Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Comedie (Sala Nouă) și Centrul de Teatru Educațional Replika. În aceeași perioadă, 7 spectacole de teatru radiofonic cu tema familia contemporană vor putea fi ascultate pe Radio România Cultural de la ora 22:30 sau on demand pe www.eteatru.ro.
Biletele pentru spectacole se pot cumpăra din rețeaua Eventim și pe www.eventim.ro, pe paginile online ale teatrelor gazdă sau de la casele de bilete ale fiecărei săli.
Detalii pe www.arcub.ro și Bucharest International Theater Platform
There are no comments
Add yours