rocanotherworld-2024_square

Iași | Full line-up la Rocanotherworld 2024

Full line-up la Rocanotherworld 2024

Artiștii alături de care vom dansa la Iași între 20 și 23 iunie 

Ne desparte mai puțin de două săptămâni de momentul mult așteptat – Rocanotherworld 2024! Este timpul să ne pregătim pentru cea de-a noua ediție a celui mai mare și mai important festival din Nord-Estul României.

Această ediție se va desfășura în perioada 20-23 iunie 2024, la Iași, unde Alternosfera, ARGATU, RoadkillSoda, Sarmalele Reci, La Chica, Frate Gheorghe și Paul Tihan & Andra Andriucă se vor alătura line-up-ului de pe Main Stage. În același timp, la scena de muzică electronică, vor mixa Emann, Eduard Draude și Andrei C., alături de artiștii deja confirmați, Rosario Internullo și GALA. 

Rocanotherworld nu este doar un festival de muzică. Este o călătorie plină de descoperiri în lumea artei, muzicii și oamenilor. Inițiat în 2016 la Iași, acest eveniment este organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Festivalul aduce împreună oameni din diferite medii, oferind un mediu vibrant și divers, unde se (re)conectează la valori precum curiozitatea, individualitatea și grijă față de ceilalți. Rocanotherworld 2024 este o combinație echilibrată între spectacole live și evenimente conexe, promovând valorile #becurious, #bedifferent și #beforothers. 

Pe Main Stage-ul Rocanotherworld 2024, publicul se va bucura de prezența unora dintre cei mai îndrăgiți artiști. 

Alternosfera vine cu 6 albume și un EP în spate, pregătită să transporte într-o experiență sonoră de neuitat. Versurile lor abordează adesea subiecte precum dragostea, dar nu ezită să atingă și probleme sociale sau politice. Sunetul lor se distinge ca fiind unic pe scena muzicală din Moldova, inspirația lor variind de la anii ’80 la grunge-ul din Seattle-ul anilor ’90. 

Cunoscut pentru modul său unic de a îmbina elementele de folclor românesc cu beat-urile urbane și sound-urile electronice, ARGATU a debutat oficial în 2012, devenind membru al grupului Culese din Cartier, fondat de Subcarpați. Cu 10 albume lansate, a creat un catalog impresionant care servește drept punte între vechi și nou, tradițional și modern, întruchipând o varietate de genuri muzicale precum hip-hop, grime, dubstep, drum&bass, dub, dancehall sau basshouse. Cel mai recent album și release independent, intitulat „Tezaur”, a fost lansat pe 1 decembrie 2023, și a marcar un nou capitol în drumul său artistic. 

Cu o experiență de 30 de ani în domeniul muzicii și mii de concerte la activ, Sarmalele Reci se remarcă prin originalitatea și diversitatea stilurilor abordate. Cu 8 albume la activ, această trupă aduce un amestec inovator de rock’n’roll, funk, jazz și folclor. Cântecele lor au mesaje emblematice și încă actuale, alcătuind un repertoriu care a fost fredonat de generații întregi. 

Frate Gheorghe este o trupă din Republica Moldova, formată din patru membri talentați și pasionați: Vitalie Colt la chitară bass, Sandu Cordonean la clape și chitară, Seva Peev la tobe și Gheorghe Busila în calitate de solist vocal și chitarist. Cu o abordare eclectică și originală, trupa îmbină diverse stiluri muzicale precum folk, reggae, rock și rap. 

Muzica ei este rezultatul unui amestec bogat și divers de influențe muzicale. Merge de la indie-pop cu Tune Yards sau Radiohead, la hip-hop american precum Danger Doom și muzică latină cu La Fania All Stars sau Juana Molina. În compozițiile și videoclipurile sale, La Chica,  creează o sinteză între muzica clasică, rap, temele despre moarte, arta stradală sau Frida Kahlo. A făcut parte din turnee alături de artiști precum Yaël Naim sau Zap Mama. 

RoadkillSoda a început să-și facă simțită prezența în 2011 și de atunci a devenit o adevărată reprezentantă a rock’n’roll-ului. Trupa și-a cucerit locul nu doar în peisajul local, ci și în afara granițelor țării. Atmosfera anilor ’70 se îmbină perfect cu riff-urile, solo-urile, liniile de bass puternice și o voce intensă, toate acompaniate de ritmuri care îți fac inima să bată mai tare. 

Paul Tihan și Andra Andriucă, ambii din Iași, împart aceeași scenă în cadrul turneului lor de lansare de albume. Paul explorează gândurile și experiențele sale printr-un cvintet indie poetry rock, în timp ce Andra transpune în versuri și acorduri povești pentru suflet, într-un stil indie, pop-rock.

Dimitri’s Bats aduce o perspectivă nouă și independentă în peisajul alternativ-pop din România. Trupa jonglează cu abilitate între ritmurile de pe ringul de dans și riff-urile alternative, creând un amestec sonor eclectic cu accente întunecate, într-o vibrație unică. 

Cel mai recent EP al lor, intitulat „Monobloc”, a fost lansat la începutul anului 2023, fiind urmat de un turneu național și de mai multe concerte în Europa. 

The Dome Stage

Începând cu anul 2015, Emann și-a adus emoția în scena muzicii electronice, participând la evenimente de renume precum Techno Wall, Cyclic, Deep House Bucharest, Deep Dreamer, Trip In Romania, și la festivaluri precum Airfield, Afterhills, Neversea, Kudos Fest, Rocanotherworld și Transylvania Fest. În 2020, alături de producătorul australian Condriac, a lansat primul său track la Amulanga Records, numit „Hemamea”, care a ajuns rapid în TOP 100 Beatport – Deep House. 

Prin selecția sa muzicală eclectică, ce cuprinde downtempo, indie, funky grooves, electronică și elemente vintage, Eduard Draude creează o atmosferă unică. A urcat pe numeroase scene importante din țară și a contribuit la realizarea unor proiecte muzicale de nișă sau experimentale, aducând mereu un strop de inovație și originalitate în fiecare prestație.

Danny The Menace și-a început cariera ca DJ profesionist acum 25 de ani, iar muzica a fost mereu o parte din sufletul său. Mare fan al lui Michael Jackson și al epocilor de aur ale anilor ’80 și ’90, Danny îmbină astăzi vechiul cu noul într-un mod personal. Stilurile muzicale pe care le abordează sunt: Pop, Rock, Dance, House, Funky, Mash-Up, adaptate fiecărui public în parte. 

Andrei C. de la Radio TaNăNaNa e gata să te facă să dansezi și să te bucuri de o atmosferă plină de vibe-uri pozitive la Rocanotherworld. De la clasicii care au definit generații întregi până la cele mai recente hituri din domeniul pop și dance, fiecare melodie este selectată cu grijă pentru a ține publicul în mișcare.  

În zona Silent Disco, publicul va putea să danseze desculț pe nisip, fiind însoțit de seturile energice ale DJ-ilor Alien, Amalia Vornicu și Donisan.  

Abonamentele și biletele pe zile au fost puse în vânzare online, elevii și studenții beneficiază de prețuri cu un discount de 50%, iar pachetele „Group Tickets / Passes” încurajează prietenii să vină împreună la Rocanotherworld la un preț preferențial. La achiziția biletelor sau a abonamentelor pentru Rocanotherworld 2024 se beneficiază de un discount de 20% atunci când se achită cu un card ING. Reducerea se aplică automat la selectarea „ING” ca modalitate de plată pe platformă.

Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe beforothers.rocanotherworld.com – secțiunea „Free Pass”. Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ – Bilete, disponibil pe rocanotherworld.com.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry

Partener principal: ING Bank România

Supporting partner: Digi România

Sponsori: Penny, Pepsi, Vitamin Aqua, Ness

Partener cultural: Institutul Francez Iași

Partener de promovare: WINK Public Multimedia

Parteneri media: Radio Guerilla, VivaFm, Iqads, Carturesti, Happ.ro, Fashion Premium Magazine, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Suplimentul de Cultura, RevistaGolan, CVLTARTES, Like5, Info Music, Ziarul de Iasi, Zile si Nopti,  Iasi Tv Life, Life.ro, BZI.ro 

***

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala aorasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea în viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry este un startup castigator al programului Investeste în oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a Romaniei. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.

Mai multe informatii:

Facebook: https://www.facebook.com/rocanotherworld/

Instagram: @rocanotherworld

Website: www.rocanotherworld.com si https://asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld/ 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.