Librăria Cărturești MȚR se închide
După șapte ani de funcționare în cadrul Muzeului Țăranului Român, librăria Cărturești MȚR își închide porțile marți, 24 martie. Un capitol special în istoria Cărtureștilor, librăria din MȚR a reprezentat un spațiu prietenos de interacțiune cu cartea și obiectele culturale pentru publicul MȚR și a valorificat artele și tradițiile populare printr-o colaborare apropiată cu Muzeul Țăranului Român.
Într-un oraș în continuă schimbare, harta spațiilor preferate de public se redesenează constant, și orice librărie trebuie să țină pasul cu preferințele cititorilor săi. Analizând aceste preferințe, am decis să ne concentrăm eforturile asupra acelor librării Cărturești care mențin în jurul lor o comunitate activă de cititori. În strategia de dezvoltare a Cărturești, librăria din Muzeului Țăranului Român a reprezentat o oportunitate de învățare și de creștere. Încheierea acestui proiect face parte din evoluția firească a unui brand viu, în continuă reinventare, care experimentează constant.
Cărturești mulțumește Muzeului Țaranului Român pentru parteneriat și cititorilor săi pentru vizitele și susținerea acordată librăriei din MȚR. După șapte ani de parteneriat cu MȚR, suntem mândri că am ajutat la crearea atâtor amintiri prețioase pentru publicul nostru: lansări de carte, ateliere, discuții, concerte, recomandări, întâlniri de neuitat.
De miercuri vă așteptăm în celelalte librării din capitală: Cărturești Verona, Cărturești Nord, Cărturești Floreasca, Cărturești AFI Cotroceni, Cărturești Quinet și noul spațiu deschis în centrul istoric, Cărturești Carusel.
—
DESPRE CĂRTUREȘTI
De 14 ani, Cărturești redefinește așteptările pe care le avem de la o librărie. O vizită în oricare dintre librăriile Cărtureşti este o experienţă în sine. Pe lângă o selecție foarte bogată de cărţi, muzici şi filme de artă, Cărturești vă așteaptă de fiecare dată cu ceaiuri aromate, cu muzică în surdină sau cu lansări de carte şi expoziții ale unor artiști apreciați. Şi dacă se vorbeşte atât de mult despre librăriile Cărtureşti, asta se întâmplă pentru că aici găsiţi întotdeauna mai mult decât cărţi.
Scurtă istorie a Librăriilor Cărturești:
2000: Doi tineri, Nicoleta și Șerban, hotărâți să creeze o comunitate de idei în jurul cărților, deschid prima librarie Cărtureşti. Ea funcționează și azi pe strada Edgar Quinet din Bucureşti, la nr. 9.
2003: Cărtureşti deschide o a doua librărie în Bucureşti, de data aceasta mult mai mare, pe strada Pictor Arthur Verona, într-o frumoasă casă de secol XIX, aparţinând familiei Sturdza.
2005-2010: Se deschid librării Cărturești la Iaşi, Timişoara, Cluj, Constanţa, Suceava, Braşov și Arad.
2008: O importantă instituție culturală invită Cărturești la Muzeul Țăranului Român. La final de 2008, de Ziua Națională a României, Cărturești și Institutul Cultural Român pregătesc o surpriză compatrioților din New York, deschizând prima librarie românească din SUA.
2009: În vara lui 2009, Cărtureşti oferă bucureştenilor o oază de linişte şi verdeaţă, dar şi un spaţiu de concerte şi huzur în spatele librăriei din strada Arthur Verona – Grădina Verona.
2009: Cărtureşti deschide librăria online – primele comenzi pe carturesti.ro. Librăria online a crescut organic în fiecare an și a moștenit de la surorile mai mari, librăriile, atenția la detaliu, grija pentru cererile şi nevoile clienților.
2011: Cărturești deschide o nouă librărie, prima într-un mall din București – Cărturești AFI Palace Cotroceni –, aducând pe piața din România un nou concept de design pentru un spațiu de retail specific marilor centre comerciale.
2011: În decembrie, Cărtureşti lansează proiectul ROD [Romanian Design], dedicate expunerii, promovării şi comercializării de produse cu design românesc.
2012: Se deschide Cărturești Palas Iași. Colaborarea cu biroul de arhitectură Square One continuă pe linia designului interior extravagant început cu Cărturești AFI Cotroceni în cel mai modern complex comercial din România.
2013 : Cărturești deschide 3 noi librării, două în zona de nord a Bucureștiului – în Băneasa Shopping City și Promenada Mall din Floreasca – și una în AFI Palace Ploiești.
2015: Cărtureşti deschide o nouă librărie-concept într-o clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului: Caruselul de pe Lispcani.
There are no comments
Add yours