mic dicționar al iubirii. partea 2
Un articol în trepte despre iubirea diversă
foto: Anca Cocioartă
Am pornit acest articol ca un joc pentru a afla despre iubirea felurită – față de partener, de hobby-uri, de creațiile unor artiști locali. Acum simțim că avem nevoie în articol și de partea a doua (poate chiar și de o a treia), pentru a ne agăța de frumos, pentru a mai schimba registrele știrilor și pentru că, da, poate suntem naivi, dar credeam că iubirea poate salva lumea.
Sycle, un brand sustenabil
Horațiu Oltean, fondatorul brandului Sycle, un brand sustenabil, bazat pe reciclare, ne povestește în câteva cuvinte calde despre cum ar fi iubirea prin prisma sticlei, căreia i dă o nouă viață în fiecare zi:
Marea noastră iubire e sticla, un material reutilizabil și reciclabil la infinit – ea poate fi topită, tăiată și șlefuită, remodelată și reinventată iar și iar.
Nu suntem poeți ori filozofi, dar ne place să credem că așa e și iubirea. Se poate ciobi și se poate sparge-n infinite bucățele, dar nu dispare niciodată. Pentru că, în cea mai neașteptată clipă, iubirea se reaprinde și topește inima, o recompune și o modelează într-o nouă formă. Este la fel ca sticla – fragilă și, totodată, indestructibilă
Pentru alegeri calculate, avem în stocul online două produse ale lui Horațiu, pahare cu sau fără mesaj.
Iz de Poveste
Adriana, fondatoarea brandului Iz de Poveste ne spune că asocierea brandului cu iubirea e înfăptuită chiar într-unul dintre produse: „Weekend la munte, căci este un iz așa complex că poți să îl mirosi de 10 ori și vei afla ceva nou despre el. Ca-n dragoste.” Și adevărul este că, atunci când ne uităm pe lista de note ale acestei lumânări, nu putem decât să-i dăm dreptate Adrianei: bergamotă, frunze de lămâie, eucalipt, condimente, lavandă, mușcată, cedru, ambră, tămâie și mosc. Această lumânare, dar și altele la fel de misterioase în ale aromelor, le găsiți aici, pe carturesti.ro.
Atelier Tron
Andreea, creatoarea Atelier Tron ne povestește despre iubirea ei pentru natura și cum a influențat-o în creșterea brandului ei, care mângâie natura și pe noi :
Am crescut aproape de natură. Am învățat că, la fel ca în orice relație de iubire, lucrurile care duc la longevitatea ei nu sunt gesturile mărețe, chiar dacă ele aduc multă bucurie într-un timp foarte scurt, ci cele mici și echilibrate, poate chiar nelipsite de compromisuri, pe care le putem susține un timp îndelungat.
Andreea continuă: “A space for random acts of kindness” / “Un spațiu pentru bunătate întâmplătoare” este expresia sub care se întâmplă toate lucrurile la Atelier Tron și se traduce prin crearea de obiecte textile care să fie blânde cu noi, cu oamenii din jurul nostru și cu mediul înconjurător. Regula generala de la care nu mă abat niciodată este ca din atelier să nu iasă produse care să facă rău naturii sau generațiilor viitoare, prin materialele din care sunt făcute sau procesul de producție. Pe lângă asta, iubirea pentru natură se manifestă mai mult sau mai puțin în fiecare decizie luată: folosirea materialelor naturale, pe cât posibil locale; promovarea vopsitului botanic ca o alternativă a vopsirii chimice; promovarea meșteșugurilor și organizarea de cursuri prin care se pot împărtăși tradiții și cunoștințe.
Câteva produse fragile ale Andreei sunt aici, pe carturesti.ro, iar bluze brodate primăvăratic, găsiți de probat la Modul Cărturești. Promitem că le urcăm și online, la ROD, cât de curând.
Mostre de frumos local, de produse sustenabile care au grijă de natură și de noi – aceștia sunt stropii de sentiment prin obiect, pe care am vrut să-i oferim în acest articol. Să fim blânzi.
There are no comments
Add yours