Cartea care face filmul: Sînt o babă comunistă! la Cărturești Nord
Joi, de la ora 19:00, în noul Cărturești Nord din Băneasa Shopping City te așteptăm la o dezbatere despre cartea care face filmul. Punctul de pornire: volumul Sînt o babă comunistă! ecranizat în 2013.
I-am invitat alături de noi pe scriitorul Dan Lungu, pe regizorul Stere Gulea și pe “vocea filmelor”, Irina Margareta Nistor la o discuție despre cărți, filme și nostalgia “Epocii de Aur”.
CONCURS: Spune-ne într-un comentariu până joi, la ora 13:00, dacă ai putea să ecranizezi cartea ta preferată, care ar fi regizorul și ce actori ar juca rolurile principale. Important: primesc puncte în plus răspunsurile care includ regizori și actori români.
Cele mai interesante trei răspunsuri vor fi premiate cu un pachet de la Cărturești: cartea Sînt o babă comunistă! + un carnet Moleskine Passion Film Journal + câteva surprize de-ale casei.
Ne vedem joi! La etajul 1 din cadrul Băneasa Shopping City, lângă cinematograful Grand Cinema Digiplex, în cafeneaua Eye Fi.
***
SUNT O BABĂ COMUNISTĂ!
Filmul ‘Sunt o babă comunistă’ în regia lui Stere Gulea este o producţie MediaPro Pictures, având în distribuție pe Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu.
Povestea filmului ‘Sunt o babă comunistă’ este o adaptare după bestsellerul omonim scris de Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulaţie internaţională. Mai mult decât atât, în 2008 Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franţa, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiţii.
Daca ar putea vreun regizor sa-mi ecranizeze cartea preferata ar fi Peter Jackson. Este vorba de “Divina Comedie” a lui Dante Alighieri si l-as vedea pe Russel Crowe in rolul lui Dante, pe Michael Caine in rolul lui Vergilius si pe Nicole Kidman in rolul lui Beatrice.
Cred ca ar fi foarte interesanta o noua ecranizare a romanului “Pe drum” de Jack Keroac in regia lui Cristian Mungiu,care reuseste de fiecare data sa surprida spiritul generatiilor trecute(de exemplu: Amintiri din epoca de aur).In rolul lui Dean Moriarty l-as vedea pe Tudor Chirila(un actor foarte talentat si un om care in tinerete sa asemanat foarte mult cu personaajul din cartea lui Keroac),iar in rolul lui Sal Paradise l-as vedea pe Paul Ipate.
Cartea mea preferata este “Viata pe un peron” de Octavian Paler.
As vedea-o ecranizata sub indrumarea regizorului Catalin Mitulescu, cu ajutorul actorilor:
Tudor Aaron Istodor – personajul principal
Crina Semciuc – in rolul Eleonorei
Aș vedea lucrurile astfel: ecranizarea cărții lui Mihail Sebastian – Accidentul – în regia lui Cristian Mungiu. În rolurile principale Mimi Brănescu (Paul) și Maria Dinulescu (Nora).
Cartea mea preferata este “Adam si Eva” a lui Liviu Rebreanu. Cred ca regizorul care ar putea sa ecranizeze aceasta carte ar fi Catalin Mitulescu, iar actorii pe care i-as vedea interpretandu-i pe Toma Novac si pe Ileana ar fi Andi Vasluianu si Dorotheea Petre.
Cartea este “Iubito, eu ma micsorez” de Pascal Bruckner. Ecranizarea cartii ar putea fi realizata in regia lui Catalin Mitulescu. In rolurile principale i-as vedea pe Dragos Bucur (Leon)si pe Maria Dinulescu (Solange).
Una dintre cartile mele preferate este “Luni de fiere” a lui Pascal Bruckner. Ar fi interesant sa vad un film regizat de Radu Jude avand ca actori principali: Andi Vasluianu si Ada Condeescu (in rolurile lui Franz si a Rebeccai), Alexandru Papadopol si Anamaria Marinca (Didier si Beatrice).
as vrea sa ecranizez ,, De veghe in lanul de seecara” in ciuda faptului ca domnul Salinger nu ar fi de acord. Ca regizor sigur as alege-o pe Liana Ceterchi,cea care a reusit sa transforme alaturi de Ioana Pavelescu piesa “Zelda” intr-o capodopera de proportii(cel putin in opinia mea). Ca actori cred ca mi-as pune proprii colegi de scoala sa joace deoarece cred ca noi,cei de mai putin de 20 de ani, putem intelege cel mai bine “filosofia” lui Holden Cauldfield 🙂
Mulțumim pentru răspunsuri! Două premii pleacă spre comentatorii de pe Facebook: Adina Manole și Constanta Rosoiu. Iar al treilea este câștigat de R. Izabela. Felicitări!