Afis_carturesti-CARUSEL

La început de an, ”Povestești și Călătorești la Cărturești” cu Alexandra Ușurelu

Afis_carturesti-CARUSELÎn mijlocul pregătirilor pentru concertul simfonic #PUR, pe care îl va susține pe 18 ianuarie în Sala Mare a Teatrului Național București, Alexandra își invită publicul joi, 14 ianuarie, ora 19:00, la Cărturești Carusel.

Pentru că Alexandra nu-i numește pe cei care vin la concertele sale ”fani”, ci ”prieteni”, îi invită pe parcursul lunilor ianuarie și februarie, la o întâlnire ca-ntre prieteni: turneul ”Povestești și Călătorești la Cărturești” cu Alexandra Ușurelu, ce se va desfășura în toate librăriile Cărturești din țară.

Împreună cu producătorul și compozitorul Bobby Stoica, artista va susține un concert acustic de 30 minute în formulă de voce și pian, în timpul căruia cei doi vor prezenta poveștile din spatele albumului «La capătul lumii» și vor răspunde întrebărilor publicului și a jurnaliștilor locali. Momentul artistic se va încheia cu o sesiune de autografe, intrarea fiind liberă.

“O artistă aparte în peisajul muzical românesc, Alexandra Uşurelu te poartă cu melodiile ei până la capătul lumii. Nu crede în trenduri şi reţete, nu caută succesul facil, ci îşi cultivă cu bucurie sensibilitatea şi imprimă dragostea pentru muzică în tot ceea ce face”, mărturiseşte Adina Rosetti, jurnalist la Dilema Veche, despre Alexandra Ușurelu.

Alexandra Ușurelu este una dintre cele mai bine vândute artiste independente din România, albumul său de debut “La capătul lumii” primind mai multe nominalizări în cadrul premiilor Radio România și câstigând premiul pentru “Cel mai bun album al anului 2015“ la “Mamaia Music Awards”.

Agenda turneului:

14 ianuarie: Cărturești Carusel
27 ianuarie: Cărturești Ploiești (Afi Palace)
28 ianuarie: Cărturești Brașov
10 februarie: Cărturești Suceava (Iulius Mall)
11 februarie: Cărturești Iași (Palas Mall)
17 februarie: Cărturești Constanța (Maritimo)
24 februarie: Cărturești Cluj (Iulius Mall)
26 februarie: Cărturești Timișoara (Mercy)
29 februarie: Cărturești Arad (Atrium Center)

 



There is 1 comment

Add yours
  1. Mariana

    Pour les connoisseurs
    Diez PUR
    Sub aceasta denumire concerteaza Alexandra Usurelu la TNB, 18 ianuarie 2016. Recunosc ca nu mi-a fost clar de la inceput de ce PUR…prima data m-am gandit la detergentul care spala peste o mie de farfurii cu doar o picatura. Iar langa mine, cateva doamne la a doua tinerete, nu stiu ce inseamna diez, dar sunt hotarate sa se puna la curent in urmatoarea perioada.
    Dupa introducerea in peisajul audio, facuta de Blue Noise, imediat ce auzi vocea de inger a Alexandrei, intelegi ce este PUR: acesta-i sufletul ei. In Bucuresti este iarna si vreme geroasa iar zapada este pretutindeni. Dar nici macar intinsul nemarginit de zapada nu iti creeaza acelasi sentiment de pur, de imaculat, ca vocea aceasta cristalina.
    Concertul este despre dragoste: de oameni, de viata, despre toate starile prin care treci cand iubesti. Si reuseste, melodie dupa melodie, sa te poarte intr-un univers aparte, intr-o lume calda, senina, mai buna. O ora si jumatate urmezi un fir al povestii, o poveste in care fiecare muzician, fiecare instrument, fiecare element de decor, fiecare invitat are locul lui si partea lui de mesaj de transmis. Este o explozie de emotie pe care ne-o impartasim unii altora: Alexandra noua si noi ei.
    In plicul de deschis la o anumita ora, gasesti versurile unei melodii noi. Versuri minunate, cu continut, nu cuvinte insirate care sa sune bine impreuna. Este evident ca ceea ce canta Alexandra nu sufera comparatie cu “muzica” de duzina pe care o promoveaza intens radiourile sau televiziunile. Dar mintea ta creeaza fara sa vrei comparatii: iar concluzia este ca da, muzica ei va avea tot timpul succes la public, la publicul pe care si-l doreste: acela de cunoscatori.
    La multi si fericiti ani! 26.01.2016


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.