Lista cu top 15 cele mai populare jocuri cu cărți care alungă monotonia și aduc distracția
Pentru că circumstanțele impun să petreci cât mai mult timp acasă, posibilitățile prin care să te distrezi, să te relaxezi sau să evadezi pentru câteva ore de la grijile cotidiene par să fie din ce în ce mai puține sau să necesite din ce în ce mai multă imaginaţie. O metodă ideală, prin care poți să te bucuri din plin de timpul liber, fie că vrei să-l petreci împreună cu familia, cu prietenii, partenerul sau chiar singur, sunt jocurile de cărți.
Pentru momentele când vrei să pui pe silent lumea exterioară și anxietățile care vin la pachet cu ea, iată lista noastră cu cele mai interesante și distractive jocuri cu cărți care alungă plictiseala și îți provoacă imaginația.
Povești întunecate
Dacă Sherlock Holmes ar alege un joc cu cărți, printre preferatele lui s-ar afla cu siguranță și Povești întunecate, un joc care îți pune mintea la contribuție și în care capacitatea de deducție face diferența.
Regulile jocului sunt simple: un jucător extrage un cartonaș din cutie, care are pe spate indicii despre rezolvarea crimei. Cel care trage cartea citește doar indiciile, lăsându-i pe ceilalți să ghicească ce s-a întâmplat. În seria Povești întunecate există sute de povești misterioase și enigme care așteaptă sa fie descoperite.
Dixit Odyssey
Pătrunde într-o lume fantastică și pune-ți imaginația la încercare cu unul dintre cele mai cunoscute jocuri cu cărți ilustrate. Dixit Odyssey este un joc independent, dar poate fi folosit și ca extensie pentru jocul de bază, Dixit, un joc care beneficiază de foarte multe recomandări în rândul iubitorilor de board games și are la activ nu mai puțin de 30 de premii internaționale.
Regulile nu sunt deloc complicate: fiecare jucător este pe rând povestitor și trebuie să ofere un indiciu – cuvânt, descriere sau expresie – despre cartea aleasă, fără să o arate. Ceilalți jucători aleg dintre cărțile pe care le au în mână una care să se apropie cât mai mult de indiciul oferit de povestitor. Cărțile sunt apoi dezvăluite și votate. Adevărata victorie când joci Dixit nu este în acumularea de puncte, ci împărtășirea unei experiențe creative cu familia și prietenii!
Escape – Contracronometru
Dacă vrei să te bucuri de provocarea unui escape room oriunde, atât alături de prieteni, cât și singur, Contracronometru este alegerea potrivită. Te afli în laboratorul doctorului Thymp, care îți explică noul său proiect, iar în timp ce vorbește, apasă din greșeală pe un buton ce declanșează o alarmă. Căile de ieșire se blochează și camera se scufundă în întuneric, iar tu rămâi față în față cu un puzzle plin de adrenalină și mister care îți pune intuiția la încercare.
Dacă vrei să călătorești în diverse locuri din lume din care să evadezi și să descoperi alte mistere, încearcăși alte jocuri Escape: Escape – Soarta Londrei, Escape – Jaf în Venețiasau Escape – Blestemul sfinxului.
Exploding Kittens
Versiunea amuzantă a ruletei rusești, Exploding Kittenseste un joc rapid în care tragi cărți și te rogi să nu nimerești pisicile explozive pentru că vei fi dat afară. Între timp, vei juca alte cărți care îi sabotează pe ceilalți jucători. Simplu și foarte distractiv, Exploding Kittens va stârni cu siguranță multe râsete la masa de joc și va fi îndrăgit de întreaga familie.
Cards Against Humanity
Printre cele mai populare jocuri pentru petreceri cu prietenii, Cards against humanity combină jocul de cărți cu afirmații satirice. Jocul are o premisă foarte simplă: alege cea mai amuzantă sau chiar ofensivă afirmație dintre cele menţionate pe cărțile pe care le primești pentru a răspunde celor mai îndrăznețe și tabu întrebări. Spre deosebire de alte jocuri, Cards against humanity nu este despre a câștiga, ci despre a te distra cât mai tare și a ieși din zona de confort.
Super Șeptică
Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din copilărie de care te poți bucura cu prietenii, cu părinții sau chiar cu bunicii, Super Șeptică are aceleași reguli ca cel obișnuit, dar are și o poveste în care sunt 8 personaje frumos ilustrate. Două zâmbesc, șase nu zâmbesc. Pentru a câștiga trebuie să strângi cât mai multe cărți cu zâmbete.
Nume de cod
Pentru momentele când vrei să te pui în pielea unui agent secret și să intri într-o cursă contracronometru mai ceva ca James Bond, Nume de codeste alegerea ideală. Un joc de societate cu cărți, care a fost publicat până acum în 38 de limbi și a câștigat în 2016 distincția Spiel des Jahres (Game of the year), cea mai prestigioasă distincție din categorie la nivel mondial.
Agenții experimentați (spymasterii) dau indicii sub forma unui cuvânt, iar coechipierii trebuie să dezbată și să deducă ce au vrut să spună aceștia. În plus, toată lumea trebuie să se ferească de asasin. Pentru cei care vor să joace în doi există și varianta Nume de Cod: Duetcare păstrează mecanica jocului original, însă de data asta jucătorii își vor da unul altuia indicii și au și o limită de timp. Varianta Nume de Cod Imagini conține imagini în loc de cuvinte, iar simbolurile misterioase de pe hartă sunt coduri pentru locurile unde spionii trebuie să întâlnească agenții secreți.
Uno
Jocul de cărți Uno este unul interactiv și potrivit pentru toate vârstele. Jucătorii ajung să-și dezvolte vigilența și atenția pentru că trebuie să fie cu ochii în patru și la mișcările celorlalți participanți. O partidă de Uno (sau zece, fiindcă odată ce începi să joci, e greu să te mai oprești) poate face diferența dintre o seară plictisitoare în familie și o seară în care distracția stă în capul mesei.
Sushi Go!
Sushi Go! se bazează pe viteza de reacție, ceea ce îl face extrem de distractiv pentru o seară petrecută cu familia sau prietenii. Un joc cu cărți în care strategia este foarte importantă, cu Sushi Go! vizitezi un restaurant japonez, încercând să prinzi cea mai bună combinație de sushi din meniu. În fiecare rundă primești un set de cărți care ilustrează diferite tipuri de sushi și ingrediente. Trebuie să decizi repede ce tip de sushi vrei, pasând cât mai rapid cărțile de care nu ai nevoie către jucătorul următor. Poți opta pentru un meniu complet de sashimi, poți face mai multe maki rolls, să adaugi diverse sosuri pentru a obține mai multe puncte, și nu numai.
Clue Card Game
Pentru fanii popularului joc de societate Cluedo există și varianta cu cărți de joc Clue Card Game. Un joc de strategie interesant și plin de suspans, în care jucătorii pornesc o adevărată investigație, punând întrebări pentru a aduna informații despre cine a comis crima, unde și ce armă a fost folosită. După ce construiesc cazul și rostesc acuzația, cărțile jucătorilor trebuie să conțină informațiile aflate în cartea Crimei pentru a câștiga.
Shit Happens
Un joc interactiv și foarte amuzant care asigură o distracție pe cinste la petrecerile cu prietenii. Shit Happens expune diverse povești și situații, unele comice, altele mai problematice, cu care cineva, în lumea asta, sigur s-a confruntat la un moment dat. Ce ar fi mai greu de suportat: să îți scapi telefonul în toaletă sau să-ți pierzi portofelul?
În Shit Happens vei regăsi astfel de situații, cărora niște experți psihologi le-au acordat punctaje în funcție de gradul de gravitate, de la 1 la 100. Trebuie ca jucătorii să ghicească poziția corectă în tabloul lor de cărți, în funcție de aceste valori. Cel care ajunge primul să strângă 10 cărți câștigă. Ceea ce face ca jocul sa fie atat de apreciat este multitudinea situațiilor de felul ăsta care s-au întâmplat deja sau care se pot întâmpla, expuse pe cele 200 de cărți.
Muza
Muza este un joc cu cărți de deducție și asociere în care principalul atu al jucătorilor este imaginația. Când ești Muză, fii creativ pentru a-ți inspira coechipierii cu ajutorul indiciilor și al imaginilor suprarealiste. Poți folosi o propoziție sau un cuvânt, poți fredona o melodie sau poți mima pentru a oferi indicii coechipierilor. Provocarea nu este ușoară, mai ales că adversarii sunt cei care aleg cum îți poți ghida partenerii de joc.
Cameleonul
Cameleonul este un joc de societate pentru adulți, care garantează deopotrivă râsete și conversații simpatice. Ușor și rapid de învățat, Cameleonul se bazează pe identități ascunse, un ingredient de nelipsit de la un joc pentru petrecere bun. Unul dintre jucători primește cartea care îl declară Cameleon, iar ceilalți primesc o carte cu un cuvânt secret. Cameleonul trebuie să blufeze încercând să ghicească acel cuvânt fără să-și dezvăluie identitatea, iar jucătorii trebuie să afle cine este cameleonul folosind tactici care mai de care mai viclene.
What Do You Meme?
Dacă tu și prietenii tăi vă trimiteți zilnic meme-uri care mai de care mai amuzante, atunci cu siguranță What Do You Meme o să se transforme în jocul vostru de cărți preferat. Jocul conține 360 de cărți cu fraze și alte 75 de cărți cu imagini. În fiecare rundă, un jucător ia rolul de judecător și alege o carte cu fotografie, iar ceilalți joacă o carte cu o frază pentru a completa meme-ul. Judecătorul decide care este cea mai amuzantă și cel care a ales cartea respectivă câștigă.
Trivia România
Un joc de cultură generală pentru serile alături de familie sau prieteni, în care îți poți pune la încercare cunoștințele despre țara noastră, Trivia România te ajută să afli lucruri noi, dar să te și distrezi în același timp. Conține 400 de cărți de joc cu întrebări despre România, din șase categorii: istorie, cultură, știință, geografie, sport și diverse.
Dacă îți plac jocurile de acest fel, există o mulțime de variante Trivia din care să alegi. Optează pentru Trivia Friends, Human Body sau Harry Potter – Trivia vrăjitorilor, dacă ești fan al acelei lumi magice.
Jocurile de cărți sunt o modalitate bună de a-ți dezvolta creativitatea, gândirea logică și strategică, chiar și abilitățile de comunicare. Mai mult de atât, te ajută să te bucuri de momente amuzante și relaxante alături de familie și prieteni, unele dintre ele pot fi jucate chiar și de la distanță, prin video call. Pentru mai multă distracție, explorează recomandările noastre de board games pentru adulți, dar și jocurile de societate pentru copii de jucat în familie.
Descoperă întreaga colecție de jocuri de cărți care te va ajuta să scapi de monotonie și să te bucuri din plin de timpul liber, pe rafturile Cărturești și pe carturesti.ro.
There are no comments
Add yours