Căsuța poveștilor scrise și nescrise este pregătită pentru oaspeți
Joi, 8 decembrie, ora 18:00, mansarda Cărturești Verona deschide ușa de la „Căsuța poveștilor scrise și nescrise”. Scriitorul Petre Crăciun, deținător al Premiului Uniunii Scriitorilor pe anul 2016, la secțiunea Carte pentru copii și tineret, a pregătit un atelier pentru copii, pornind de la cărțile publicate până acum: „Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, „Fetița din Floare”, „Basme” și „Basme pentru familia mea”.
„Basmele mele își extrag esența din basmele populare românești, mențin elementul fantastic, ruralitatea spațiului de acțiune, stilul popular de adresare, folclorul românesc. În rest, propun teme și abordări absolut noi ale imaginarului și fantasticului, alte subiecte, preocupări, motivații. Personajele din ele poartă nume necunoscute: Voinicel, Frumos ca Soarele, Victoraș (personaje pozitive) sau Clănțoaia, Talpă-Neagră, Suflet-Rău (personaje negative).
Locurile unde se petrece acțiunea sunt și ele cu totul noi: Minunata Țară a adevărului și Ȋntunecata Țară a Minciunii, Țara desfătărilor, Țara oamenilor lingușitori și a vocilor promițătoare și Împărăția orbilor (țări cu care se întâlnește fratele cel mare în căutarea Florii Puterii – Floarea înțelepciunii și iarba puterii), Tărâmul oamenilor nefericiți, Țara tăcerii, Câmpia cea parfumată (țări cu care se întâlnește fratele cel mic în căutarea Florii Înțelepciunii). Sau Țara vânturilor dezlănțuite, păzită de Marele Portar, prin care trece Voinicel pentru a aduce planta pentru Vrăjitoarea cea Albă, Țara unde oamenii nu visau niciodată, Împărăția femeilor leneșe, toate din volumul „Basme”. Sau Țara de dincolo de Curcubeu, Țara Scriitorilor de Noroc ” (Petre Crăciun)
There are no comments
Add yours