ekkstacy_poster_web

EKKSTACY (CA) și PĂSĂRILE NU EXISTĂ! (RO) – live la Control Club

Artistul canadian EKKSTACY, cunoscut pentru combinația inedită de post-punk și synth wave, va cânta pentru prima dată la București  – joi, 29 iunie, de la ora 21, la Control Club.

În deschidere: eroii locali PĂSĂRILE NU EXISTĂ!

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

În vârstă de doar 21 de ani, EKKSTACY este considerat o revelație a scenei indie din Canada, având deja în palmares un EP și un album de studio. Puternic influențat de curentele rap pe care le-a descoperit via SoundCloud, dar și de post-punk și indie rock, adolescentul pasionat de skateboarding și chitară a văzut în muzică o evadare din realitatea în care se lupta cu depresia, tentativele de suicid și consumul de droguri, după divorțul părinților. „Aveam nevoie de o supapă, pentru că nu mai aveam pe nimeni. Așa că m-am apucat să scriu muzică”, mărturisește artistul.  

În timpul liber dintre turele lucrate într-un depozit Amazon, EKKSTACY reușește să învețe singur cum să-și canalizeze obsesiile muzicale dar și stresul post-traumatic în piese simple cu versuri brutal de oneste despre tristețe și automutilare, cu un sound similar post-punk-ului de la începutul anilor ’80. La finalul lui 2020, lansează pe platformele de streaming piesa i walk this earth all by myself, ce îl propulsează aproape instantaneu în topul preferințelor tinerilor, devenind un fel de „Ian Curtis al epocii TikTok”.

Trei ani mai târziu, EKKSTACY are o armată de fani, dar și aprecierea criticilor muzicali. Cel mai recent album, Misery, lansat anul trecut, îi consolidează statutul de poet punk cu influențe ce variază de la trap la new wave.

Un Ian Curtis al epocii TikTok – Dilema Veche

EKKSTACY combines the bleak SoundCloud emo delivery of Lil Peep with the peppy new wave melancholia of the Drums and a dash of pop-punk revival. – Exclaim!

Moody alt. breakthrough artist indulging in negativity and emotional indie-rock beats – Kerrang!

EKKSTACY‘s ‘misery’ is the soundtrack to your nihilist fantasy – Ones to Watch

https://linktr.ee/ekkstacy

EKKSTACY – I Walk This Earth All By Myself (video): https://youtu.be/uto7z_YEuaM

EKKSTACY – I Just Want To Hide My Face (video): https://youtu.be/BJ3tpDw9Jjg

PĂSĂRILE NU EXISTĂ! este un proiect muzical autohton ce sfidează limitele post-punk-ului, îmbinându-l cu influențe bossanova, indie și jazz.

https://linktr.ee/pasarilenuexista

Concertul EKKSTACY (CA)și PĂSĂRILE NU EXISTĂ! (RO) de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Fb event: https://www.facebook.com/events/622858499882462/

Biletele sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-ekkstacy-control-club) și în rețeaua partenerilor Eventbook. Presale: primele 100 de bilete pot fi achiziționate la prețul de 65 de lei. Ulterior, biletele vor costa 80 de lei.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.