ultima transhumanta

Ultima Transhumanță, Dragos Lumpan

ultima transhumantaMiercuri 17 aprilie, în ceainăria librăriei Cărtureşti Verona, de la 17.30,  vă invităm la lansarea albumului „Ultima Transhumanţă”, în prezenţa autorului.

Albumul de fotografie este un proiect început solitar, dar care la capătul a 40 000 de km parcurşi, 6 ţări străbătute şi 5 ani de muncă, a reuşit să devină prin entuziasmul cu care a fost receptat documentul unic al unui stil de viaţă pe cale de dispariţie. După ce a dormit sub cerul liber, după ce a colindat alături de ciobani şi turmele lor din bazinul Dunării până în Ţara Galilor, rătăcind asemenea unui nomad, fotograful Dragoş Lumpan ne aduce la Cărtureşti povestea transhumanţei.

De curând o prietenă m-a întrebat: “Cum e după ce-ai terminat Transhumanța? Te-ai detașat?“.

Dar, încă nu am terminat Transhumanța.

Încă lucrez la postproducția variantei finale a filmului. Pe prima variantă a filmului Transhumanța am prezentat-o în 2011 la Târgul de artă din Istanbul. Dar, după aceea am mai filmat câteva secvențe. Așa că acum lucrez la varianta finală a filmului: pe de o parte lucrez la montaj (editare), iar pe de altă parte încerc să strâng ultimii bani necesari pentru postproducție.

Tot acum scot în librării albumul “Ultima Transhumanță”.

Acest album are două ediții.

Prima este ediția gratuită care a fost susținută de ICR (prin Programul Cantemir pentru proiectul cultural Transhumanța). În România aceasta ediție a fost oferită în timpul expoziției din 2012 de la MȚR.

Ediția pentru vânzare a fost sprijinită de AFCN – mai exact de programul editorial al AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional). Această ediție este aproape identică cu prima; singura diferență este coperta: coperta galbenă este ediția ICR, coperta albastră: AFCN.

Pentru a nu lansa în același timp o ediție gratuită și o ediție de vânzare a fost necesară o vreme de așteptare. Acum a trecut un an de la expoziția “Ultima Transhumanță” de la MȚR.

Sper ca ediția de acum să aibă un public mult mai larg față de expoziție și să ajungă acolo unde prima ediție nu a reușit.

Și, la anul, după ce se vor naște următorii miei, sper să ne revedem la filmul Transhumanța.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.