cover-pv13-rgb

Ion Mureșan moderat de Amalia Cotoi la Pragul Vaida #13

Odată cu căderea castanelor, Pragul Vaida revine la Moszkva Café!

Pe 22 octombrie, de la ora 19:00, în sala mare a ruin pubului de pe Moscovei 12 orădenii se vor putea întâlni cu Ion Mureșan, unul dintre cei mai apreciați poeți români contemporani. Evenimentul va beneficia de moderarea universitarei clujene Amalia Cotoi. Gazdele serii vor fi Mihók Tamás, Radu Bejan și Anca Zaharia.

Mulțumită Librăriei Cărturești Oradea, la fața locului vor putea fi achiziționate volume și antologii de poezie contemporană. Participarea la eveniment este gratuită și se face, preferabil, pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail cu numele celor interesați la adresa: pragul.vaida@gmail.com.

Clubul de lectură Pragul Vaida încurajează manifestarea critică a publicului, însă atacurile la persoană nu vor fi tolerate.

Un eveniment Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro. Parteneri PV#13: Moszkva Café, Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a Universității din Oradea.

Despre invitați:

Ion Mureșan (n. 1955, Vultureni, județul Cluj), poet și publicist. A absolvit, în 1981, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Autorul volumelor de poezie: Cartea de iarnă (1981, Premiul Uniunii Scriitorilor), Poemul care nu poate fi înțeles (1993, Premiul Uniunii Scriitorilor), cartea Alcool (2010, Premiul Uniunii Scriitorilor și Premiul Academiei Române) – primele trei antologate în Izgonirea din poezie (2020) – și Introducere în poezie (2023). A publicat, de asemenea, volumele Le mouvement sans coeur de l’image (trad. Dumitru Țepeneag, 2000) Zugang verboten / Acces interzis (trad. Ernest Wichner, 2008), The Book of Winter and Other Poems (trad. Adam J. Sorkin și Lidia Vianu, 2011). Prezent în antologii de poezie apărute în Anglia, Franța, Germania, Italia, Serbia, Ungaria etc. Laureat al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia (2014).

Amalia Cotoi e asistent universitar la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și colaboratoare a revistelor Familia și Vatra. Scrie articole academice despre modernism și memorie, precum și eseuri critice despre literaturǎ, contemporanǎ sau nu. Îi place vinul și lumina care cade printre frunzele copacilor toamna.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.