poster-concert-jakuzi-19.10

Synthwave din Istanbul cu Jakuzi, în premieră la București

Avangardiștii synthwave din Istanbul, Jakuzi, vor cânta pentru prima dată la București în această toamnă – sâmbătă, 19 octombrie, după ora 20, la Control Club.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Formația Jakuzia atras atenția în 2017 odată cu lansarea albumului de debut, Fantezi Müzik, care a prezentat lumii întregi muzica underground modernă din Turcia. Cei doi membri ai trupei ies din tiparele clasice ale unei formații cu lider masculin din Istanbul – muzica turcească nu este neapărat cunoscută ca fiind un gen în care bărbații sunt introspectivi – însă sensibilitatea gotică a celor de la Jakuzi aduce în discuție teme importante.

Când albumul de debut a fost lansat, inițial pe casetă, în 2016, nimeni nu se aștepta ca acesta să iasă din sfera underground, nici chiar membrii trupei. Totuși, discul a fost relansat cu piese noi la începutul anului 2017, sub egida City Slang Records, și a atras imediat mai multă atenție decât se anticipa. Cu laude venite din partea unor publicații internaționale precum The Quietus și The Guardian, trupa a ajuns să cânte în spectacole sold-out alături de idolul lor, John Maus.

La doi ani după debut, un nou release, Hata Payı („marjă de eroare”, în traducere), aprofundează și explorează în profunzime temele abordate pe albumul de debut – cum este să fii un tânăr adult din Istanbul, să ai succes sub presiunea așteptărilor, cum este să fii artist într-o țară care nu îți sprijină neapărat munca, să gestionezi relațiile personale și să îți menajezi, în același timp, sănătatea mintală. Liderul Jakuzi, vocalistul Kutay Soyocak, cântă cu pasiune și tandrețe pe Hata Payı, un album care îmbină elemente lo-fi, new wave, krautrock și post-punk.

În prezent, trupa Jakuzi lucrează la al treilea album de studio și va cânta în premieră la București piese din întreaga lor discografie.

Turkish synthpop trailblazers – The Guardian

Forged in Istanbul, the band is clearly very adept at mixing pop accessibility with just enough weirdness to make things interesting – Loud And Quiet

Jakuzi – Koca Bir Saçmalık (video) : https://youtu.be/KCHfypkdUL0

Jakuzi – Merasim (video) : https://youtu.be/1fdTrURhiqk

Concertul Jakuzi de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Facebook event : https://www.facebook.com/events/1131190364794295

Biletele, la prețul de 70 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-jakuzi-tr-control-club) și în rețeaua partenerilor Eventbook.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.