1200-x-628_2

Ai aflat? Cărturești Carusel împlinește 3 ani.

Știai că Jorge Luis Borges, Lewis Carroll, Casanova, Jacob Grimm, Philip Larkin și David Hume au lucrat au lucrat ca bibliotecari? Sau că dramaturgul Joe Orton a ajuns după gratii, în 1962, pentru că a profanat cărți dintr-o  bibliotecă, pe una dintre ele desenând  un bărbat tatuat, în slipi? Sau că omul care a folosit primul semnele de punctuație precum virgula, ghilimelele și cele două puncte a fost un bibliotecar din Alexandria pe nume Aristofan?  Sau că cea mai mică carte din lume se găsește într-o bibliotecă din Țara Galilor și măsoară  1mm x 1mm, putând fi răsfoită doar cu ajutorul unui ac?

În această înșiruire de mituri și fapte, de la cea mai mică carte din lume ajungem la una dintre cele mai mari frumoase librării din lume: Cărturești Carusel. Așadar, știai că în luna februarie, Caruselul, visul purtătorilor de Instagram, împlinește 3 ani?

La aniversară, vineri, 9 februarie 2018, ora 20:00, trupa EYEDROPS strigă prezența la un nou concept de concert, un alt mod de a asimila experiența live și de a relaționa cu publicul – Silent Concert. Timp de o oră, în „caruselul luminii”, 300 de căști și 4 muzicieni își vor uni frecvențele pentru o escapadă de o înaltă fidelitate sonoră. Te așteptăm, așadar, să iei Bicicleta ca să pedalezi printre paginile cărților, să-ți aminitești de Lucruri simple la o ceașcă de ceai, să strigi Hei cu Ecou. Și dacă vă va fi greu să plecați dintr-un loc care-ți spune Mai stai, am pregătit pentru voi un colț pentru gânduri zgomotoase.

Situată pe strada Lipscani, la numărul 55, librăria se desfășoară pe șase niveluri însumând 1000mp. Cărturești Carusel reprezintă un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului. Elegantul edificiu de secol XIX a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscat și transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, domnul Jean Chrissoveloni, iar în 2015 a prins viață printr-o amenajare inovatoare, dar atentă la substanța istorică.

Pe 24 Aprilie 2017, formația EYEDROPS a lansat primul său album, intitulat PREZENT, un  album despre care băieții spun: „PREZENT reprezintă o destinație și un început de drum. Este rezultatul tuturor întâlnirilor și rătăcirilor, reușitelor și greșelilor noastre. El aparține în egală măsură tuturor celor pe care i-am bucurat sau deranjat, tuturor celor care ne-au arătat calea, prin puterea exemplului sau opoziție, prin critici sau sprijin necondiționat.”

Acest eveniment are loc în: