deadline_vitaminaCe

Vitamina Ce? Ateliere cu întrebări de luat acasă

vitamina_ce_ateliere_webSunt lucruri mici, dar esenţiale care nu se predau la şcoală. Vorbim despre ele în fiecare miercuri, de la ora 19:00, în ceainăria Cărturești Verona la atelierele “Vitamina Ce?”.

La intrare, te invităm în “camera de depresurizare”. Acolo, la un pahar de vin, un snack & un joc de încălzire, faci cunoștință cu ceilalți colegi de atelier și cu vorbitorul serii. La plecare, vei avea o listă de lecturi recomandate și câteva întrebări de luat acasă. Și poate câțiva prieteni noi.

Fiecare atelier durează o oră și 30 de minute. Fix cât îi trebuie vitaminei Ce? să fie asimilată în organism.

Accesul se face numai pe baza înscrierii. Rezervă-ți un loc prin email la >> inscrieri@carturesti.net <<

Intrarea la un atelier costă 40 de lei.

Miercuri, 25 martie 2015, de la ora 19.00 Simona Radu Răuță pornește de la întrebarea:

  — De ce “împreună”? —

Ghid abreviat despre “conectare”, “împreună”,,nevoia de celălat” și, evident, despre “iubire”.

Sunteți invitați într-o incursiune în labirintul relaționării cu celălalt, voite, dar și inevitabile.

Simona RADU RĂUȚĂ este medic primar psihiatru, psihoterapeut, trainer în domeniul inteligenţei şi sănătății emoţionale, face coaching pe dezvoltare personală și psihoterapie pentru cupluri.

MD Bucureşti; MA in Philosophy (Warwick University); MRCPSych (Oxford higher training in Psychiatry), Personal şi Business coach (The Coaching Academy, London)

A început să studieze medicină în România, continuând în  Franţa şi Marea Britanie, unde şi-a descoperit interesul pentru “funcţionarea” minţii umane. Porneşte astfel un traseu, în continuă desfăşurare, înspre şi despre oameni: ce determină interacţiunea şi relaţionarea între oameni, de ce, cum şi în ce fel avem nevoie de ceilalţi, care sunt elementele care “compun” gândirea, mintea, conştiinţa, care este legătură dintre organic (creier) şi mental (conştiinţă). Viaţa i-a fost modelată de spaţiile pe care le-a parcurs şi de oamenii pe care i-a întâlnit. Și rămâne în continuare fascinată de bogăţia şi originalitatea experienţelor umane.

În prezent lucrează în practica privată în Bucureşti unde colaborează cu clinici private şi ONG-uri. Oferă psihoterapie individuală şi de grup, ţine ateliere şi conferinţe pe teme de sănătate emoţională, dezvoltarea personalităţii, precum şi varii aspecte ale psihologiei umane.

—————–

Accesul se face numai pe baza înscrierii. Rezervă-ți un loc prin email la >> inscrieri@carturesti.net <<

Intrarea la un atelier costă 40 de lei.
—————–
Ateliere organizate de Cărturești & ZoneTag Productions

*grafica Vitaminelor Ce? este asigurată de George Roșu | georgerosu.blogspot.ro/

Acest eveniment are loc în:There are 26 comments

Add yours
 1. irina

  un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.

 2. Sol

  intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!

 3. Elena Lövgren

  Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…

 4. Rzv

  Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.

 5. daniel

  @Rzv
  salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
  publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
  am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.

 6. carturesti

  Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!

 7. Andreea

  Buna,
  Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
  Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!

 8. mindwarp

  @rzv
  mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!

 9. carturesti

  salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
  vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
  mulţumesc.

 10. MandrulDuce

  Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
  Cu respect,
  Ducele

 11. Alexandra

  Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.

  Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.

  PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D

 12. ionescu

  Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
  De multe ori ma duc degeaba.
  E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.

 13. Angela Ludosanu

  BUNA ZIUA,
  VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
  MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
  CU MULTUMIRI, ANGELA