education-uk-bucuresti

30 de universități și școli britanice își prezintă oferta educațională la București

education-uk-bucuresti

Citim adeseori titluri de știri de genul „cercetătorii britanici de la Universitatea X au descoperit că …” și uneori studiile se referă la subiecte cel puțin amuzante. Unele voci nu se pot opri să nu se întrebe de ce majoritatea cercetărilor vin din Marea Britanie. Iar răspunul este foarte simplu – pentru că în universitățile din Marea Britanie se pune foarte mult accent pe cercetare și investițiile sunt pe măsură. Chiar dacă subiectele ni se par uneori poate mai puțin importante, exercițiul cercetării ajută foarte mult studenții să își dezvolte gândirea și capacitatea de analiză și sinteză.

Iată una dintre motivațiile pentru care mii de studenți din întreaga lume aleg să studieze în universități din Marea Britanie, în diverse domenii de interes.

Românii nu sunt o excepție – numai anul acesta, 3150 de persoane au aplicat pentru programe de studiu în Marea Britanie (programe de licență), domeniile alese fiind cu precădere cele de afaceri, studii sociale, precum și inginerie și tehnologia informației.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de a afla mai multe despre programele de studiu în Marea Britanie, British Council a inițiat în urmă cu trei ani un târg educațional dedicat exclusiv universităților și scolilor din UK – Education UK Exhibiton. Ediția din acest an, la care participă 26 de universități și 4 școli de tip internat, se desfășoară în București, în data de 21 noiembrie, la Sheraton Bucharest Hotel, între orele 10:00 – 18:00.

17 universități și una dintre școli oferă o gamă variată de burse, atât pentru programele de licență, cât și pentru studii postuniversitare: burse de merit/de excelență academică, burse de studiu pentru domenii precum știință și inginerie, economie, finanțe, drept, istorie contemporană și studii politice. Unele dintre universități acordă burse sociale care pot acoperi o parte din costurile de trai, iar altele oferă burse pentru programele de master sau programe postuniversitare.

La acest târg educațional participă patru universități aflate în topul 50 al celor mai bune instituții de învățământ superior din lume, conform QS International World Rankings 2015. Acestea sunt: UCL – University College London (locul 7), King’s College London (locul 19), The University of Manchester (locul 33) și University of Warwick (locul 48).

Publicația „The Guardian” a realizat la rândul său un studiu referitor la universitățile din Marea Britanie, pe baza căruia a desemnat cele mai bune programe de business, management și marketing din UK. În acest top se situează și patru dintre universitățile ce vor fi prezente la Education UK Exhibition în acest an – University of Warwick (locul 6), University College London (locul 14), Cardiff University (locul 21) și University of Kent & UEA – University of East Anglia (locul 25). Studiul cuprinde 113 instituții de învățământ britanice.

Printre noutățile cu care vin universitățile din Marea Britanie la târgul Education UK se remarcă programele de studiu în domenii precum Spa management, nutriție sau fizioterapie.

Cei care doresc să studieze în Marea Britanie au posibilitatea de a primi un împrumut guvernamental (Tuition Fee Loan), fără dobândă, care acoperă integral taxa de școlarizare la o universitate de stat (pentru programe de licență), acesta urmând a se returna dupa finalizarea studiilor doar dacă venitul anual depășește un anumit prag ce depinde de țara unde vor lucra după terminarea studiilor.

Participanții la expoziție au ocazia de a câștiga premii în cadrul tombolelor care vor fi organizate la fața locului, premii constând în bilete de avion pentru Marea Britanie, cărți și chiar participarea la o școală de vară din UK.

Lista completă a universităților prezente la Education UK Exhibition, împreună cu o scurtă descriere a lor și a programelor de studiu sunt disponibile pe website-ul British Council: www.britishcouncil.ro/studii-marea-britanie/education-uk/expozanti

Participanții se pot înregistra online pentru acest eveniment, la adresa https://ro.edukexhibition.org, având astfel acces la mult mai multe informații furnizate de expozanți, despre toate programele de studiu pentru studenți și elevi.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.