design-fr-titlu

🎧 5 audiobook-uri care m-au fascinat în această vară. De la o iubitoare de cărți fizice.

Foto: AudioTribe

Fiecare vară vine cu bagajul ei de experiențe. Și, în consecință, cu mult mai puține momente în care apuc să citesc. Cât timp m-am topit de colo-colo, în timpul celor mai calde luni de vară din istorie, am petrecut câteva zeci de ore în mașină.

Așa că, de nevoie (fiindcă nu pot citi în mașină fără să mi se facă rău) și cu niște scepticism la pachet am apelat la cărți audio. Spre surprinderea mea, nu doar că am reușit să ascult cărți, mi-a și plăcut să fac asta. Aproape la fel de mult ca a citi „pe hârtie”. Iată topul meu din ultimele luni.

Cărțile au fost ascultate pe platforma AudioTribe.ro. Cam toate, cred, sunt disponibile acum pentru ascultare nelimitată cu un singur abonament.

1. Splendida cetate a celor o mie de sori. Lectura: Medeea Marinescu

O carte pe care am început să o ascult în mai, moment în care mi-am dat și seama că totul se învață, chiar și ascultatul. După vreo 30-40 de minute de exercițiu și rewind-uri de 30 de secunde mi-am dat seama că încep să mă concentrez din ce în ce mai ușor la poveste. Cartea este spectaculoasă, așa cum mă așteptam de la o scriere Khaled Hosseini. Lectura Medeei Marinescu – balsam pentru suflet. Pro tip: nu asculta în locuri publice dacă nu vrei să te întrebe lumea de ce plângi.

2. Alt timp nu am. Lectura: Victor Rebengiuc

O carte foarte scurtă, de vreo oră, pe care mi-am pus-o cât timp am pregătit o limonadă și un pandișpan grandios cu piersici de care mi-e dor și acum. Stoicii mi-au plăcut întotdeauna, dar să-l ascult pe Seneca cu o altă voce decât aceea din capul meu a fost chiar aparte. Parcă altfel se simte să asculți un sfat de viață în glasul lui Victor Rebengiuc. Îl crezi.

3. Tată bogat, tată sărac. Lectura: Șerban Chițu.

Am văzut cartea asta peste tot și cumva niciodată nu s-a prins de mine. Acum, că era la îndemână, am zis că e ocazia perfectă să aflu în sfârșit cum să ies din cursa șobolanului, cum zice autorul. Deja prinsesem experiență într-ale audiobook-urilor și am crescut și viteza de narare. Am fost foarte mândră de mine când am terminat-o mult mai repede decât cele aproape 6 ore, fără vreun efort suplimentar. #productivesummer 🙂 Nu e o carte-experiență, ci mai degrabă potrivită dacă ești interesat de finanțele personale.

4. Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo. Lectura: Dana Săvuică și Ana-Maria Oglindă

Aveam nevoie și de un summer read audio și nu degeaba l-am pus pe acesta pe locul doi. Lectura e grozavă. Povestea e grozavă – se încadrează în particularitățile genului, dar, cu toate astea, este diferită. Mult glam, suflul unui Hollywood în epoca sa de aur, personaje feminine care au profunzime și un plot twist pe care l-aș fi observat mai devreme dacă nu eram așa de relaxată la plajă.

5. Dune. Lectura: Andi Vasluianu

De departe cea mai bună lectură audio (și, posibil, chiar peste lectura fizică datorită naratorului). M-am apucat de Dune fiindcă am zis ca, măcar acum, să fiu și eu pregătită pentru lansarea părții a doua în cinematografe. Vreo trei săptămâni n-am mai ieșit de pe Arrakis, planeta dunelor de nisip și de Halloween mi-am promis că mă îmbrac în fremen. Nu știu cu ce pot asemăna povestea – e un mix de sci-fi cu politică, ecologie, acțiune și iubire.


Am ascultat audiobook-urile pe AudioTribe.ro. Abonamentele au un preț special și pornesc de la 19.99 lei/ lună în primele luni, atât pentru utilizatorii noi, cât și pentru cei deja existenți. În abonament sunt incluse multe cărți în română și engleză, cu acces nelimitat. Oricine își poate crea un cont pe site-ul platformei și poate începe cu o perioadă gratuită. Din vara asta sunt, oficial, și purtătoare de căști atunci când citesc.

Sonia, o iubitoare de cărți fizice

P.S. Dacă și voi iubiți cărțile fizice, nu uitați că titlurile de mai sus pot fi găsite în Raftul AudioTribe, de pe carturesti.ro



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.