poster Algiers (1)

Algiers – live, pe 4 februarie, în premieră în România

Formația americană Algiers, cunoscută pentru sound-ul unic, dystopian soul, va concerta pentru prima dată la București, duminică 4 februarie, după ora 20, la Control Club, în turneul de promovare a celui mai recent album, The Underside of Power. Biletele sunt disponibile în avans, online pe Eventbook.ro.

Membrii Algiers – Franklin Fisher (voce și chitară), Lee Tesche (chitară), Ryan Mahan (chitară bas) – sunt originari din Atlanta, Georgia, unde s-au cunoscut și au început să cânte de la o vârstă fragedă, însă trupa s-a înființat oficial la Londra, în 2007. În 2016, la componența originală s-a alăturat Matt Tong, fost toboșar Block Party.

Muzica Algiers este intensă, o coliziune de gospel și soul cu rock experimental, post-punk și mesaje politice furibunde. Sound-ul unic are la bază atât vechile tensiuni rasiale din orașul natal, Atlanta, cât și frici recurente în societatea actuală, o atmosferă sumbră punctată de interpretarea afro-folk a solistului Franklin Fisher. Crescut în suburbiile Atlantei, acesta a învățat să cânte la biserică, descoperind apoi muzica punk, în adolescență.

După reîntâlnirea cu foștii colegi de facultate, Ryan Mahan și Lee Tesche, și înființarea trupei, la Londra, în 2007, Algiers se reîntorc în Statele Unite, unde lansează single-ul Blood, în 2012, și pleacă în turneu cu Interpol, chiar înainte de lansarea albumului de debut – Algiers (Matador Records, 2015). Un mix de referințe religioase acide, idei politice radicale și o atmosferă sumbră, distopică, ce le-a adus aprecierea criticilor, precum și comparații cu Nina Simone, Throbbing Gristle și Public Image Ltd.

Titulatura Algiers nu este întâmplătoare ci se referă la capitala Algeriei, o zonă de importanță istorică majoră, din punct de vedere al luptei anti-colonialism, simbolizând un spațiu contestat unde violența, rasismul, opoziția și religia se amestecă.

După întregirea line-up-ului cu Matt Tong, fost toboșar Bloc Party, Algiers înregistrează al doilea album, The Underside of Power, produs de Adrian Utley (Portishead) și lansat în 2017 de casa de discuri Matador. Scris de Franklin Fisher în garderoba unui club din Manhattan, unde lucrează, noul album al cvartetului multirasial Algiers, dispersat între Londra, Atlanta și New York, are rolul de a elibera energiile creative, respingând în același timp playlist-ul global, normativ și corporatist. Este un răspuns muzical la climatul social și politic actual, o „chemare la arme” pe ritmuri eclectice, dar pozitive.

În luna februarie, turneul european The Underside of Power ajunge și în România: duminică, 4 februarie, Algiers vor concerta la București, în Control Club, apoi la Cluj-Napoca, luni 5 februarie, la Atelier Cafe.

http://algierstheband.com/

Algiers – The Underside of Power (video): https://youtu.be/lGZXzmM1smM

One of the very best albums of 2017 – Clash

A nakedly confrontational meet of gospel soul and industrial beats, of Bad Seeds guitars and occasional Prince-esque croon – Drowned In Sound

Algiersmost politically-drenched record to-date, The Underside of Power is also proof of their quality as musicians – The Quietus

The music your soul has already worked out we need for the struggles to come – The Wire

Concertul Algiers de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/383816045400327

Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 30 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-algiers-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.