Fennesz-WEB

Avant Sessions: Fennesz, în martie la Control Club

 

Apreciatul muzician vienez Fennesz va susține un concert în premieră la București, luni 4 martie, de la ora 20, la Control Club, în continuarea seriei de evenimente Avant Sessions. Biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro.

Christian Fennesz se folosește de chitară și computer pentru a crea peisaje sonice complexe, multifațetate, ce îmbină melodicitatea cu sample-uri și o manieră de producție cu influențe techno. Compozițiile sale nu sunt însă experimente aride în muzica electronică, ci se remarcă printr-un naturalism asemănător înregistrărilor din viața insectelor sau fenomenelor atmosferice.

Apreciat de critici datorită discului Endless Summer, apărut în 2001, Fennesz a colaborat cu artiști ca Ryuichi Sakamoto, Jim O’Rourke, Ulver, David Sylvian și King Midas Sound. Are în palmares șapte albume de studio, dintre care cel mai recent, Agora, urmează să fie lansat la finalul lunii martie, de label-ul Touch.

Agora este primul album solo semnat Christian Fennesz, după Mahler Remixed (Touch, 2014) și Bécs (Editions Mego, 2014). „Povestea este simplă”, spune Fennesz. „Am rămas temporar fără un studio de înregistrări, așa că am fost nevoit să mut toată aparatura într-un mic dormitor din apartamentul meu, unde am și înregistrat acest album. Am făcut totul la căști, ceea ce mi s-a părut frustrant la început, însă, ulterior, m-am simțit ca în anii 1990, când am produs primele albume. A fost o experiență care m-a inspirat. Am folosit echipamente minimaliste, doar ce aveam la îndemână.”

Luni, 4 martie, Christian Fennesz va prezenta publicului bucureștean un live set, în cadrul Avant Sessions, o serie de evenimente inițiată de Control Club și Liveland, în cadrul căreia au mai concertat berlinezii Dictaphone, precum și muzicianul american William Basinski.

http://www.fennesz.com/

Fennesz – Boiler Room live set

“Imagine the electric guitar severed from cliché and all of its physical limitations, shaping a bold new musical language.” – City Newspaper

“Vienna’s laptop prince, an artist immersed in the beauty of disintegration” – The Wire

Concertul Fennesz de la București este organizat de Control Club și LIVELAND. Facebook event: https://www.facebook.com/events/239179070345893/

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 35 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.