Bibliobibuli-Event-Cover

Bibliobibuli: primul club de carte Cărturești

Bibliobibulii* se întâlnesc o dată pe lună în Cărturești Verona pentru a discuta despre o carte: ce le-a plăcut și ce nu, ce ingrediente au lipsit sau dacă autorul a găsit rețeta perfectă. În meniu avem ficțiunea ca fel principal, dar ocazional servim și alte feluri literare. Plus un pahar cu vin, o cafea sau un ceai, pentru a digera mai bine ce am citit.

Căutăm bibliobibuli pentru a ne completa cercul de lectură. Ești bibliobibulul potrivit dacă:

literatura face parte din dieta ta săptămânală;

încerci să ieși din zona de confort a bibliotecii de-acasă;

poți asculta păreri diferite de ale tale fără să-ți iasă flăcări pe nas;

ești cititor responsabil și duci lectura până la capăt, ba uneori iei și notițe.

Nu-ți face griji dacă ești timid, bibliobibulii nu se mănâncă între ei, ba chiar încearcă să-și facă viața cât mai plăcută unii altora. Au mintea deschisă, sunt curioși și prietenoși, știu să asculte, se încurajează la vorbă și își doresc să înțeleagă cât mai bine ceea ce au citit.

Gazda întâlnirilor este Ema Cojocaru, povestitoare la Lecturile Emei, fotograf profesionist și, bineînțeles, bibliobibul.

Pe 26 martie, de la ora 18:30, în Cărturești Verona, discutăm despre O viață de om, de Robert Seethaler (Polirom, 2019, traducere de Andrei Anastasescu): ce ne-a plăcut și ce nu, cum ni s-au părut personajele, scriitura și subiectele abordate, ce informații și experiențe noi ne-a adus lectura, citatele preferate și alte impresii despre carte.

Bibliobibulii doritori sunt rugați să trimită un email la adresa inscrieri@carturesti.net, pentru a-și asigura un scaun la masa de lectură. Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Sunt bineveniți și cei care subliniază direct pe carte, îndoaie colțurile sau decupează citate pentru a le înrăma.

*Cum, n-ați auzit de bibliobibuli? Este un termen inventat de umoristul american H. L. Mencken pentru a-i desemna pe oamenii care citesc prea mult.

#bibliobibuli #CititoriDinCarturesti #clubdecarte



There are 4 comments

Add yours
    • Cărtureşti

      Salut, Isabelle!
      Mulțumim pentru întrebare! Momentan clubul de carte Bibliobibuli se ține doar în București, dar sperăm să deschidem mai multe cluburi în orașele în care suntem prezenți.

  1. Alice

    Buna.As dori câteva informaţii despre activitatea clubului de lectura in 2020 şi cum as putea sa mă înscriu.Va mulţumesc anticipat pentru un eventual răspuns.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.