silva3

Biblioteca de Esențe din Cărturești Carusel

Dacă ar fi să scriem o carte despre aventura noastră cu Silva din acestă vară s-ar numi simplu: Biblioteca de Esențe. Ar avea copertă broșată, confecționată din carton, cu paginile cusute cu ață crem și scrisă cu cerneală albastră.
Stai așa, Silva nu e bere? te-ai putea întreba. Ba da, iar legătura dintre bere și literatură nu e de ieri, de alaltăieri. Nu ne crezi? Lasă-ne să-ți spunem că Bohumil Hrabal nu scria fără să bea înainte un pahar de bere rece, George Orwell a fost multă vreme culegător de hamei, iar Hemingway a făcut prin ‘51 o reclamă (dap, ai citit bine, o reclamă) pentru un brand de bere.
Vă ziceam despre aventura cu Silva, iar povestea asta a început cu o poezie vie:

Silva te așteaptă în Biblioteca de Esențe

Trăim într-o lume diversă și pe repede înainte. Suntem prinși în capcanele lui ACUM și IMEDIAT, și deseori  uităm să ne luăm un răgaz doar pentru noi. Într-o astfel de lume este greu să ne dăm seama ce e cu adevărat important. În opoziție cu această lume stă, neclintită, esența lucrurilor cu adevărat importante, iar Biblioteca de Esențe este invitația pe care Silva o face tuturor celor care au nevoie de un strop de inspirație.

Fie că ești pasionat de sculptură, ilustrație sau pur și simplu penița ta nu dă greș niciodată când te pui pe scris, Biblioteca de Esențe este locul perfect pentru tine. În parteneriat cu librăriile Cărturești, Silva a reactivat timp de 6 săptămâni etajul II al celei mai frumoase librării bucureștene, de pe strada Lipscani 55, și a transformat spațiul într-un carusel al esențelor. Un loc care va găzdui cursuri de storytelling, fotografie și gătit, pentru cei ale căror pasiuni cântăresc mai mult decât orice to-do-list musai de bifat. Pentru că pasiunea „este ca un foc de tabără. Dacă nu o întreții, se stinge”, așa cum spune Marius Manole.

Despre craft și Raftul #SurprindeEsența

Craftul este unealta prin care fiecare dintre noi își exprimă autenticitatea. Este un portal către lumile noastre interioare și este de datoria fiecăruia să-l descoperim. Silva l-a descoperit, este pasiunea pentru berea craft. Al tău care e? Ca să-l găsești mai ușor, Silva ți-a pregătit raftul #SurprindeEsența. O selecție de 30 de titluri esențiale, recomandate de Iulian Tănase, Răzvan Exarhu și Laura Câlțea. Lecturi care te îndeamnă să-ți iei un moment de liniște și să te gândești la lucrurile cu adevărat importante pentru tine. Cartea vieților mele de Aleksandar Hemon, Malul Albastru de Gellu Naum, Despre lucrurile cu adevărat importante de Alexandru Paleologu și multe alte titluri, te așteaptă în librăria Cărturești Carusel, la raftul #SurprindeEsența, alături de un notebook cadou pentru gândurile tale.

 

Laura Câlțea:

Memoriile lui Hadrian, de Marguerite Yourcenar

Ochi-de-pisică, de Margaret Atwood

Sticletele, de Donna Tartt

Femeia de hârtie, de Rabih Alameddine

Fotograful Curții Regale, de Simona Antonescu

Cartea vieților mele, de Aleksandar Hemon

Răbdarea păianjenului, de Andrea Calogero Camilleri

Hobbitul, de J.R.R. Tolkien

Wonderland, de Steven Johnson

Biblioteca nopții, de Alberto Manguel

 

Răzvan Exarhu:

Douăsprezece scaune – Ilf si Petrov

Un veac de singurătate – Gabriel Garcia Marquez

Tortilla Flat – John Steinbeck

Gânduri către sine însuși – Marc Aureliu

1984 – George Orwell

Zenobia – Gellu Naum

Mătușa Julia și condeierul – Mario Vargas Llosa

Cântăreața cheală – Eugene Ionesco

Povestiri orientale –  Marguerite Yourcenar

Conjurația imbecililor – John Kennedy Toole

 

Iulia Tănase:

Maestrul și Margareta, Mihail Bulgakov

Zenobia, Gellu Naum

Suflete moarte, N. V. Gogol

Eseu despre orbire, José Saramago

Despre lucrurile cu adevărat importante, Alexandru Paleologu

L-am servit pe regele Angliei, Bohumil Hrabal

Nouă povestiri, J.D. Salinger

Zorba Grecul, Nikos Kazantzakis

Laur, Evgheni Vodolazkin

Platon, Dialoguri Socratice (Apărarea lui Socrate)


Pentru tine ce e cu adevărat important?  

De aici înainte, stă în puterea ta să-ți iei un moment de răgaz și să te gândești, să scrii, să desenezi, să schițezi orice idee care poate deveni realitate și care îți va răspunde la întrebarea: Ce e cu adevărat important pentru tine?
Și dacă ai nevoie de un impuls, Biblioteca de esențe te așteaptă cu workshop-uri de storytelling, de gătit și de fotografie. Tot ce trebuie să faci este să stai cu ochii pe pagina Silva și să-ți rezervi un loc.

#surprindeesentaThere are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.