DSC_0043

Boabele de cacao: povești și sfaturi de la Aromes Noirs

Boabele de cacao sunt semințele arborelui cu același nume, originar din zona ecuatorială a continentului american. Denumirea copacului în latină – Theobroma cacao, adică “hrana zeilor”, este sugestivă pentru aprecierea acordată.

Arborele de cacao este cunoscut de mai mult de 3000 de ani, în regiunea unde au trăit civilizațiile mayașă, toltecă și aztecă. Aceștia foloseau boabele de cacao la prepararea unor băuturi ceremoniale, dar și ca monedă de schimb. Conchistadorii spanioli au făcut cunoscute boabele de cacao europenilor, iar cultivarea arborelui s-a răspândit, concomitent cu pasiunea pentru ciocolată.

Tuturor ne place ciocolata și gustul ei care ne poate schimba ziua în bine. Cu toate astea, trebuie să fim atenți la ce anume consumăm. Cea mai naturală variantă de ciocolată este cea cu un procent mare de cacao, dar de fapt la baza fericirii aduse de acesta sunt boabele de cacao.

Printre beneficiile boabelor de cacao putem enumera mărirea puterii de concentrare și atenția, datorită conținutului ridicat de magneziu și antioxidanți.  Anandamida, un compus care se găsește în cacao, denumit “molecula fericirii”, crește secreția de serotonină din organism și ne ajută să fim mai fericiți. Boabele de cacao crude conțin și fier, un mineral esențial și indispensabil pentru organism. Acesta este o parte principală a hemoglobinei, responsabilă pentru transportul oxigenului în tot corpul și pentru eliminarea dioxidului de carbon.

Atunci când citim, propice este o atmosferă relaxantă și liniștită. Oriunde ar fi, în parc sau într-o bibliotecă,  majoritatea oamenilor simt nevoia de o gustare în timpul lecturii. Boabele de cacao sunt ideale în acest caz, consumate ca atare sau în combinație cu nuci, semințe sau fructe uscate deoarece stimulează secreția de serotonină, denumită și hormonul fericirii. Putem spune că, la fel ca cititul, cacaua este un bun remediu împotriva stresului.

Pentru a crea atmosfera dorită, vă recomandăm ca alături de cartea preferată să savurați câteva boabe de cacao. Puteți încerca de exemplu „Poftă de ciocolată” scrisă de Care Santos și veți avea o experiență intensă și unică, prin care veți pătrunde puțin câte puțin în istoria lumii.

În afară de boabele de cacao, avem câteva produse derivate din acestea, care, trecând printr-o procesare minimală, păstrează vitaminele intacte. Astfel vă putem pune la dispoziție miez de boabe de cacao potrivit pentru micul dejun, ceaiuri din boabe de cacao în patru variante și oțetul balsamic din boabe de cacao fermentate cu cultură de Kombucha, care potentiaza gustul salatelor.

O carte bună este nelipsită atunci când vine vorba de călătorii, seri relaxante în parc sau chiar în drum spre birou dimineața. Sunt momente în care dacă ai lângă tine cartea preferată, cu o gustare alături și o muzică bună pe fundal, nu mai avem nevoie de altceva, fie că suntem la un concert de jazz sau pur și simplu în mașină fredonând melodia “Le petit pain au chocolat-JOE DASSIN“.

Ceaiul Aromes Noirs, pe bază de cacao crudă, este suprinzător prin aromă și gust, avantajul fiind că mineralele și vitaminele din cacao se întrepătrund cu cele ale ingredientelor pe care le conține. Fie că vorbim de goji, aronia, mentă, miere, rooibos, hibiscus sau trandafir, sunt toate alimente ce nu ar trebui să lipsească din alimentația de zi cu zi.  Sortimentul de ceai îl putem alege în funcție de momentul zilei și de starea de spirit. Astfel dacă aveți nevoie de mai multă energie vă recomandăm ceaiul cu miere și mentă, pentru întărirea imunității este potrivit cel cu goji și aronia, rooibos-ul pentru relaxare, iar în cazul unei seri speciale de exemplu, ideal este ceaiul cu Hibiscus și Trandafir.

Cărțile ne oferă în general escapade pe care ne place să le trăim din plin. Alături de unul din produsele Aromes Noirs, putem face parte din povești nenumărate, pline de aventură și suspans, susținându-ne în drumul nostru către o viață sănătoasă și echilibrată.

*Articol realizat de echipa Aromes Noirs



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.