browser carturesti color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat

de citit | de văzut | de ascultat în săptămâna 25-31 martie

🔴Ce mai rămâne din cronicile de carte?

🖱📖Cum The New York Times nu-și mai bazează cronicile de carte pe ideea de cronică ci mai degrabă pe algoritmi de popularizare și public țintă.

🔴O casă memorială de acum 

🏠Cum se fabrică un tur viu și un nod cultural – o casă memorială vie, interactivă, mai puțin muzeu și mai mult călătorie.

🔴 Moștenirea unui iubitor de carte

“Few generally vertical structures have ever been less stacklike, and no method of storing books has ever looked less like a shelf.”

🔴 Investigații în lumea muzicii: alegeri și consecințe

in 1986, I released a cassette called Over My Head. It was difficult to get things placed in record stores at that time, so I sold it in book shops and health food stores. I sold 60,000 cassettes and then another 40,000 CDs by this method.
În România, spune Biebel, procentul ascultătorilor care cumpără suportul original e de numai 1% din consumatorii de muzică. Obiectul poate fi vinil, CD sau casetă originală; nu download-uri.

🔴Dilemele marketingului cultural.

🤔🖼1. Cultura e greu de vândut. 2. Când o vinzi, o trădezi puțin.
Socialul aplică forme indirecte de cenzură asupra artei contemporane: fie cere prea mult, fie permite prea puțin. Un interviu cu George Pleșu.

🔴În căutarea adevărului

De citit împreună cu:
Grupul ne oferă promisiunea protecției, un simț al siguranței și căldură animală. Câtă vreme facem parte din grup și jucăm după regulile sale, ne putem aștepta să supraviețuim. În schimb, cedăm o parte din libertatea noastră, din individualism și din autonomie, dar de cele mai multe ori e un târg bun. Oricât de atavic ar fi – acum putem să supraviețuim și în singurătate –, tot nu e nimic mai rău decât să fim lăsați singuri, pe dinafară, să fim omul din colțul camerei cu care nu vorbește nimeni. Nu e suferință mai grea decât cea de a nu aparține niciunui trib, de a nu fi recunoscut de niciunul și de a fi expus la toate, de a fi condamnat la pierzanie.

🔴Cum își usucă oamenii rufele în diferite colțuri ale lumii? 

🔴Lupta cu sine (la propriu și la figurat)

There can be few things more unnerving than coming face to face with yourself, or your self, either literally or metaphorically, or – as is so often the case in horror movies, bless them – both literally and metaphorically at the same time. 

🔴Give poetry a chance

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.