browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat în săptămâna 3 – 9 februarie

👩✒„O pogorîre a literaturii printre oameni”

Un interviu frumos cu scriitoarea Lavinia Braniște.

Mi-aș dori ca oamenii să se asocieze mai ușor, să fie mai deschiși la gîndul asocierii, profesional sau altcumva. Mi se pare că încă sîntem reticenți la gîndul asocierii, fiecare se salvează cum poate și se salvează singur. Încă nu sîntem foarte conștienți că trăim în comunitate și că trebuie să ne intereseze și cei din jurul nostru.

📊📚Aventuri din lumea editorială: anii 2010

O încercare de diagnosticare a lumii editoriale de astăzi prin prisma tendințelor, provocărilor și perspectivelor de piață din ultimul deceniu. Un studiu de caz bine scris și realizat, care pune în ansamblu fenomene și evenimente care au reconfigurat comerțul și consumul de carte per total.

🚸📚Librăriile și oamenii din jurul lor (2.0)

Un profesor de la Harvard Business School despre importanța consolidării comunităților din jurul librăriilor și alte strategii de supraviețuire.

[…] his three main factors contributing to the bookstore revival were “community,” “curation” and what he called “convening.”

🗣🔥Povești în jurul focului

Cititul cu voce tare este una dintre cele mai vechi și semnificative tradiții ale omenirii; un eseu interesant trasează istoria noastră colectivă și felul în care aceasta se alcătuiește cu ajutorul poveștilor împărtășite.

👉📖Cum ia naștere o carte

Câte o sugestie de lectură pentru fiecare etapă din viața unei cărți, de la elaborarea primelor idei de către autor, trecând prin editare și design, ajungând la cititor și dincolo de el.

🤖🚀Anii 2020 în literatura SF

V-am obișnuit deja cu articole despre felul în care romanele SF influențează transformările tehnologice și modelează viitorul, preîntâmpinându-l. Uneori, însă, SF-ul rămâne doar SF.

🔤Bătălia fonturilor

Spune-mi ce font folosești ca să-ți spun cine ești: mai mulți autori își dezvăluie preferințele în materie de fonturi și dimensiuni de caractere. Ghiciți câștigătorul?

🍅📽Filme și roșii

Cum se face că un „Tomatometru” este printre cei mai de încredere indicatori ai calității atunci când vine vorba de filme? Aflați din culisele site-ului Rotten Tomatoes.

Strange as it is, a website that evaluates films via cartoon tomatoes might be the closest thing our fractured, post-gatekeeper culture has to an arbiter of good taste. 

🎧Give poetry a chance!

Un podcast zilnic de poezie clasică și contemporană, în lectura autorilor.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.