browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat în săptămâna 9 – 15 decembrie

🎅💰James Patterson, Moș Crăciun pentru librari

Autorul unui număr mare de bestselleruri  și celebru pentru atenția acordată librarilor, James Patterson răsplătește și anul acesta un număr de 500 de librari (din zona librăriilor independente) cu câte 500$. 

📚📌Bookstory cu Mark Zuckerberg

Care sunt cărțile care l-au influențat pe fondatorul Facebook.

🌽💶Stăpânul pufuleților. Afaceri românești de succes.

Povestea pufuleților Gusto, produși la Băicoi și exportați în 20 de țări, care aduc profituri de 3 milioane de euro. Un reportaj din 2017, dar foarte bine scris și documentat. 

💘💔Romance is not dead

Deși au căpătat reputația unui gen de literatură inferioară, lipsită de valoare, romanele romantice sunt citite la scară largă, se evidențiază pe piață și în publicațiile de profil, și sunt în continuă evoluție. De unde atâtea prejudecăți și, mai ales, mai au ele sens?

In 2016 romance made up 23% of the overall fiction market
. And these novels, whose readership is 82% female and has created a rabid fandom, are more progressive and relevant than ever.

📚🌎Povești cu librării în jurul lumii.

Se află la un colț de stradă imortalizat cândva de Edward Hopper, a fost înființată de trei prietene artiste și este menționată în Orele lui Michael Cunningham: librăria Three Lives & Co. e un reper cultural de seamă în Greenwich Village și un loc plin de povești.

📖🉐Despre traduceri din literatura asiatică

Traducătorul lui Liu Cixin în engleză despre succesul literaturii SF chineze în America (și ulterior în restul lumii).

🔎📚Mind the gap

În Japonia, autorii și autoarele de literatură sunt publicați în proporții egale, dar atunci de ce există un asemenea dezechilibru în selecția de titluri traduse din japoneză? Un traducător examinează motivele care duc la omiterea de pe piața occidentală a multor titluri însemnate.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.