browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat în săptămâna 9 – 15 martie

The Sunday Scaries

Conform unui studiu, duminica la 15:58 este ora medie la care se instalează Sunday scaries, sentimentul de anxietate de dinaintea unei noi săptămâni de muncă. Fenomenul a căpătat din ce în ce mai multă atenție în ultimii ani și, bineînțeles, strategiile de combatere nu au întârziat să apară.

😷 Literatură în vremea holerei

👉 De la „Decameronul” lui Boccaccio la „Ciuma” lui Camus, marile molime și pandemii ale istoriei găsesc o cale de a se infiltra în literatură. Așadar, cum va rămâne coronavirus în cărți?

👉 Între timp, au explodat vânzările romanelor cu și despre epidemii:

Publishers around the world are reporting booming sales of books including La Peste, as well as Stephen King’s The Stand and Dean Koontz’s “frighteningly relevant” The Eyes of Darkness, which has become the subject of conspiracy theories online owing to its prescience.

🤓📚 Povești cu librari și librării

Ce cumpără cititorii din librării? Un interviu cu librari din Chișinău.

📰📌 Agenda interculturală

În Croația, la Zagreb, a apărut primul număr dintr-o revistă culturală bilingvă româno-croată, care își propune să creeze o punte între cele două culturi și să arate cât de multe au în comun. Redacția e alcătuită din scriitori, traducători și pasionați de literatură din România și Croația deopotrivă. Primul număr se poate citi și descărca aici: verso-intercultural.com

📔📖 Hardcover v. paperback

Câteva detalii interesante despre ce anume influențează formatul în care sunt tipărite cărțile și traseul lor de la versiunea cartonată la cea broșată.

În așteptarea premiilor…

🏆 A fost anunțată lista lungă pentru premiul Booker

🏆 Au apărut și nominalizările la Premiile Observator Cultural ediția 2020

🏆Și lista cu cele mai bune materiale jurnalistice din ultimul an, nominalizate la Premiile Superscrieri

🎬Cinemaul viitorului

Regizorul corean Bong Joon Ho (Parasite) a ales 20 de regizori aflați la început de carieră, despre care crede că vor influența decisiv cinemaul următoarelor două decenii.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.