dischete-atelier-tron1-2

Bune practici de Slow Holiday

Când am propus campania SLOW HOLIDAY, fantazam la vacanțe, știind bine că vacanța ar fi una dintre soluțiile care să mă scoată din starea de oboseală acumulată pe care o resimțeam acut. În același timp, acest tip de vacanță ar fi reprezentat și o variantă de schimbare comportamentului meu de zi cu zi și mi-ar fi dat șansa să mai stau locului, cum ar zice bunica mea.

Am pus așadar campania cap la cap chiar de la Sfântu Gheorghe, într-un mod oarecum neașteptat pentru că zilele cu pricina, petrecute în acel loc oprit în timp și oamenii, animalele, căldura lejeră, apusurile și răsăriturile de vis m-au făcut să gust din tihna vieții. În plus, m-au ajutat să fiu mai atentă și la mine.

Prima lecție în Sfântu despre o viață calmă a venit de la o doamnă din sat, la prânz. Noi, cu scuze că tocmai întârziasem, iar ea „dar vai, ce bine, că mâncarea nu este gata, am fost la plajă și era așa de bine că am uitat să mai vin acasă să vă gătesc ”. O altă lecție, de data asta chiar de la gazda noastră care ne-a zis cinstit că nu ne face cina într-o seară pentru că pur și simplu nu are chef. În plus, pisici tolănite peste tot și o grămadă de văcuțele leneșe care stau la soare pe plajă. Vrei, nu vrei, n-ai ce faci: respiri, stai și te bucuri de această liniște și de o lipsă acută a grabei.

Și cum campania Slow Holiday este despre o vacanță lejeră, cu articole made în Ro, haideți să vă arăt o parte din bagajul care m-a însoțit la Sfântu Gheorghe pentru că, desigur, nu recomand produse de design local fără a fi o mare susținătoare activă a lor.

Nicio plecare fără Delikates. Primul accesoriu cumpărat de la ei, plimbat pe la concerte, excursii pe munte sau prin oraș este această borsetă maxi; mai nou îmi aleg borsetele doar dacă încape în ele și o carte. Acest nou tip de rucsac de la ei mi-a plăcut pe loc, în primul rând pentru că e minimalist (după cum îi zice și numele) și, pentru mine, devine rucsacul perfect pentru a căra roșii și ardei de prin vecini, plus toate cele pentru la plajă.

Grija mea cea mare la fiecare plecare este să am portfardul regulamentar umplut: crema cu factor de protecție (nelipsită fie vară, fie iarnă), iar aceasta de la Viorica îmi place mult. Chiar dacă beau multă apă, tot mă deshidratez, așa că am mereu un balsam de buze de la Panseea cu mine. De la același brand îmi plac apele de față, iar ideală pentru tipul meu de ten este aceasta (în plus, miroase demențial). Și cum niciodată nu știi dacă găsești în camerele pensiunilor/ hotelurilor gel de duș, iau cu mine din rezerva de acasă de prin sertare. Preferatul meu este Săpunul cu mac si mentă de la MARILYN SOAP, singurul – vorbesc cât se poate de serios – care nu îmi usucă pielea.

Urmează să vă arăt și partea mea romantică: mai mereu iau cu mine în bagaj o lumânare, uneori pe post de lampă de citit sau pentru relaxare și înmiresmarea încăperii. Când cei de la Liniște au lansat lumânările travel size, am fost cea mai încântată. Astfel că lumânarea Complicat, dă-mi place e de nelipsit din bagajul meu.

De asemenea, cumva o iau cu mine prin vacanțe și pe Andreea, deținătoarea brandului Atelier Tron: dischetele demachiante sustenabile și un săculeț sunt cu mine mereu. Asta pentru că nu mă abat de la regula de aur care zice că nu există vreo zi fără demachiere! Iar în săculeț pun mereu o pereche/ două de cercei și câteva inele.

Ceea ce ați aflat mai sus sunt alegerile mele, cât mai simple și sustenabile și care-mi fac zilele de vacanță și nu numai mai lejere, ci și mai eficiente. Pe picior pe plecare din Sfântu Gheorghe, am discutat deja cu gazda despre a reveni aici, tot în această vară: liniștea în doze mari e minunată.

Slow Holiday  vă urez și vouă!



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.