cadouri de mos nicolae pentru copii

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii: idei creative și inspirate în funcție de vârstă

Cu sărbătoarea Sfântului Nicolae apropiindu-se cu pași repezi, este timpul să înceapă căutarea pentru a găsi darul potrivit de pus în ghetele copiilor. Conform tradiției, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moș Nicolae vine în vizită la toți copiii și le lasă dulciuri, cadouri și, în unele cazuri, nuielușe pentru cei care nu au fost cuminți. Indiferent dacă sunt pasionați de jocuri educative, activități creative, aventuri în natură sau povești magice, există o varietate de idei de cadou de Moș Nicolae care să le lumineze privirile atunci când dau cu ochii de el.

Dacă încă nu știi ce să pui în ghetele copilului, te ajutăm cu o listă de recomandări în funcție de vârsta și nevoile lui. Descoperă mai jos un ghid cu idei de cadouri simpatice și utile pentru copii, care te va ajuta să treci cu bine de Moș Nicolae anul acesta.

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 1-3 ani

Un set cu nisip kinetic

O idee de cadou de Moș Nicolae potrivită pentru copiii de 3 ani este un set cu nisip kinetic, în diferite culori și cu diferite forme, pe care îl pot modela după bunul lor plac. Jocul cu acest tip de nisip îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile senzoriale și creativitatea construind obiecte și figuri.

O jucărie de pluș care să le fie cel mai bun prieten

Cu toții am avut în copilărie măcar o jucărie de pluș la care am ținut foarte mult și cu care dormeam în fiecare noapte. Anul acesta, de Moș Nicolae, dăruiește-i copilului tău, nepotului sau finului, un cadou alături de care să descopere lumea – o jucărie de pluș în tematica sărbătorilor de iarnă sau o jucărie inspirată din desenele lui preferate. 

Descoperă mai multe jucării de pluș care să le aducă bucurie copiilor pe cărturești.ro

Un set de construcție magnetic

Pe lângă faptul că sunt o sursă de dstracție pentru copii, jucăriile și jocurile de construcție magnetice îi ajută să-și dezvolte creativitatea, le stimulează imaginația și antrenează memoria. Așadar, dacă ești în căutarea unui cadou de Moș Nicolae care să le aducă bucurie copiilor, dar care să fie și foarte util, un set de rezerve magnetice este alegerea potrivită. 

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 4-6 ani

O carte de colorat

Cărțile de colorat îi ajută pe cei mici să-și dezvolte creativitatea și sunt o alegere inspirată dacă ești în căutarea unui cadou de Moș Nicolae pentru copii de 4-6 ani, care să le dea o oportunitate minunată de a se bucura de timpul liber într-un mod educativ. Imaginile cu Moș Crăciun și renii săi, sau cu prințesele și eroii preferați ai copilului vor fi cu siguranță un motiv de bucurie când vor fi descoperite în ghete.

Un set de șosete simpatice cu povești

O altă idee inspirată de cadou de Moș Nicolae pentru copii este și un set de șosete cu povești de la Incrocodible. Fiecare pereche de șosete din acest set este desenată diferit și este însoțită de o poveste din care copilul va învața ceva potrivit vârstei.

Un kit de cusut pentru copii

Activitățile manuale au un rol important în formarea personalității, iar beneficiile cultivării acestora în rândul copiilor sunt nenumarate: le dezvoltă imaginația, creativitatea, îndemânarea și gândirea orientată spre rezultat. Seturile de cusut de la Avenir sunt o introducere strălucită în lumea cusutului și un cadou de Moș Nicolae care va fi primit cu mult entuziasm. Alege un ornament simpatic pentru creion în formă de unicorn, un breloc pinguin sau un set de cusut cu tehnica șiretului – un pandantiv în formă de sirenă.

Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 7-9 ani

Un board game distractiv

Potrivite atât pentru activitățile în familie, cât și pentru sesiunile de joacă alături de prieteni și colegi, jocurile de societate pentru copii reprezintă un cadou de Moș Nicolae ideal care îmbină utilul cu plăcutul. Alege Rory’s Story Cubes – un joc de imaginație amuzant în care jucătorul trebuie să arunce cu toate cele 9 cuburi pentru a genera 9 imagini aleatorii și ulterior să le folosească pentru a inventa o poveste care începe cu „a fost odată…”

Mai multe board games pentru copii și familie găsești pe cărturești.ro

Cărți ilustrative interactive

Cărțile ilustrate le oferă copiilor o cale de acces din lumea reală spre cea imaginară, le stimulează creativitatea și, mai mult decât atât, sunt un cadou de Moș Nicolae care le va încânta inimile atât copiilor pasionați de povești, cât și celor care abia descoperă lumea fantastică din spatele coperților.

cadouri de mos nicolae pentru copii

În Marea petrecere de Crăciun la Zoo sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar animalele de la grădina zoologică vor să-şi facă cele mai frumoase daruri. Ariciul Didi, directorul grădinii zoologice, Alfred Gargară, şi ceilalţi se tot gândesc: care este cadoul perfect? Marea petrecere de Crăciun la Zoo este o carte ilustrată amuzantă despre bucuria de a dărui şi despre cum să-i faci fericiţi pe ceilalţi în cea mai minunată perioadă a anului.

Descoperă mai multe cărți ilustrate interactive pe rafturile Cărturești.

Un set LEGO special de sărbători

Cu un set LEGO nu poți da greș. Dacă vrei să te asiguri că alegi cadoul potrivit de Moș Nicolae pentru copii, recomandarea noastră este un set care să le facă sărbătorile de iarnă și mai frumoase – un joc LEGO City Advent Calendar cu care să construiască un paradis de iarnă. Jocul conține personaje familiare, miniconstrucţii, surprize și accesorii de sezon.

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 10-12 ani

Benzi desenate cu care să exploreze lumea poveștilor prin imagini

Nu este un secret faptul că cei mici (și cei mai mari) iubesc benzile desenate. Povești spuse mai mult prin imagini, aventuri palpitante, personaje haioase sau inspiraționale – cum să nu le placă? Jocul cu imagini pentru a spune o poveste este una dintre cele mai frumoase practici, iar romanele grafice și benzile desenate excelează la acest capitol. Cu ajutorul lor, copiii își dezvoltă imaginația și își consolidează pasiunea pentru citit.

În Lumea trolilor, primul volum din seria Luminile Nordului, spune povestea Sonjei care trece printr-un portal magic și ajunge într-un tărâm de poveste, care nu se aseamănă deloc cu Norvegia adevărată. Această lume există doar în imaginația celor a căror fantezie nu cunoaște limite.

Seturi pentru pictură și desen

De Moș Nicolae, alege un cadou prin care să încurajezi pasiunea micului pictor sau micuței artiste și care care să reflecte susținerea ta pentru creativitatea lor. Alege un set bogat în culori și pensule variate, oferindu-le micilor artiști toate instrumentele necesare pentru a-și exprima liber creativitatea.

Un puzzle magic

Jocul de puzzle este mai mult decat o sursă de distracție si relaxare. Cu multiple beneficii în plan psihic, social, fizic și emotional, puzzle-ul s-a dovedit a fi, în timp, nu doar un instrument eficient în educația copilului, ci și un stimulent pentru creșterea și dezvoltarea lui.

Oferă-i copilului tău de Moș Nicolae posibilitatea de a intra într-o lume plină de imaginație, distracție și prietenie alături de un puzzle Harry Potter – Școala de Magie sau un puzzle cu sistemul solar de la Ravensburger.

Cadouri de Moș Nicolae pentru adolescenți

Un coș cu delicii care mai de care mai apetisante

Chiar dacă au ajuns la vârsta adolescenței, nu înseamnă că nu mai este nevoie să aibă grijă cu alimentația, însă de Moș Nicolae se pot bucura de un cadou delicios. Umple ghetele adolescenților cu tot felul de bunătățuri cum ar fi: o turtă dulce pufoasă într-o cutie sub formă de spărgător de nuci, un borcan cu ciocolată cu lapte tartinabilă Fondue de Noel, de servit cu fructe și biscuiți sau o pungă de arahide învelite în ciocolată.

Cărți care să-i transpună într-o lume fantastică

Cărțile pentru adolescenți deschid larg ușile spre tărâmuri fascinante, lecții de viață surprinzătoare și experiențe unice, așadar un astfel de cadou va fi primit cu mult entuziasm.

Plină de aventuri, mister, pericole și fiorii primei iubiri, Lightlark, bestseller New York Times, îi poartă pe cititori într-un regat blestemat care găzduiește Centenarul, jocul mortal la care pot participa doar conducătorii celor şase regate, iar prețul ridicării blestemelor este viața unuia dintre ei. Fiecare dintre ei are ceva de ascuns. Fiecare regat suferă în urma câte unui blestem diferit. Un singur lucru le complică planurile: iubirea.

Descoperă mai multe cărți pentru adolescenți care se vor dovedi un cadou inspirat.

Un încărcător wireless pentru telefon

Gadgeturile se numără printre cadourile pe care adolescenții le primesc cu mare entuziasm. Pentru că sunt foarte activi online și le place sa fie mereu la curent cu noutățile, alege un cadou practic și ingenios de care se vor putea folosi oriunde – un încărcător wireless rapid sub formă de avocado de la Legami.

Indiferent de motivul pentru care ești în căutarea unui dar, important este să alegi un cadou care să se potrivească personalității și intereselor copilului. Sperăm că lista noastră cu idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii te-a ajutat să alegi darul potrivit care să-i lase muți de uimire, iar dacă ești încă nehotărât, descoperă mii de alte cadouri speciale pe rafturile librăriilor Cărturești și pe carturesti.ro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.