cadouri pentru bunici

18 idei de cadouri pentru bunicii tăi, care să le aducă bucurie în suflet

Ocaziile speciale precum aniversările sau sărbătorile sunt momente ideale pentru a le arăta bunicilor afecțiunea, recunoștința și aprecierea ta. Pentru că ei sunt cei care te-au răsfățat în copilărie, care te iubesc necondiționat și care sunt acolo lângă tine oricând ai nevoie de un sfat, îți dorești să-i suprinzi pe bunici cu un cadou deosebit care să-i lase fără cuvinte.

Dacă vrei să le mulțumești bunicilor pentru tot ce au făcut pentru tine de-a lungul timpului, ți-am pregătit o listă cu idei de cadouri inspirate, utile și personalizate pentru bunici, care să le fie de ajutor și să le aducă zâmbetul pe buze.

Cadouri pentru bunica

Un carnet de însemnări cu motive tradiționale

De ziua ei, de Crăciun sau cu oricare altă ocazie în care vrei să-i faci o bucurie bunicii, avem o idee de cadou care îi va fi cu siguranță de ajutor. Un carnet de însemnări imprimat cu motiv tradițional din zona Bucovina, din Sibiu, sau Mehedinți, se va dovedi un aliat de nădejde atunci când vrea să-și noteze rețetele, amintirile și alte lucruri importante pentru ea. Carnetele fac parte din seria ArtiZânele de la Moara de Hârtie și sunt imprimate cu motive tradiţionale din diferite zone ale ţării, astfel că poți alege în funcție de zona în care s-a născut bunica ta.

Un set pentru servirea ceaiului

Un ceainic este cadoul care va fi primit cu mult entuziasm de către bunicile care iubesc să se relaxeze cu un ceai bun în zilele reci de iarnă. Pentru a face acest ritual și mai plăcut, surprinde-ți bunicii cu un cadou util pentru întreaga familie: un set cu ceainic și cești ambalat într-o cutie elegantă de cadou.

Ierburi uitate de Mona Petre

Dacă bunica ta nu ratează nici o șansă de a bucura papilele gustative ale celor dragi și o face de fiecare dată cu cea mai mare bucurie și cu o atenție desăvârșită la ingrediente, atunci nu poți da greș cu o carte de bucate care se va dovedi asistentul perfect în bucătărie.

Mona Petre un graphic designer pasionat de botanică pune la un loc în Ierburi uitate o colecție de căutări botanice, asocieri de gusturi și experimente culinare inspirate de flora spontană și reconstituie rețete vechi de sute de ani. Un cadou mai mult decât potrivit pentru bunica ta care vede gătitul drept mai mult decât o simplă îndeletnicire.

O eșarfă din mătase pentru bunica elegantă care iubește accesoriile de calitate

cadouri pentru bunica
Comandă eșarfa aici.

O eșarfă elegantă din mătase naturală și un imprimeu deosebit este alegerea potrivită de cadou pentru bunica ta care apreciază accesoriile de calitate și care nu iese niciodată din casă fără să fie elegantă și aranjată. Eșarfa de la Rozmarin Concept este un accesoriu deosebit care o va duce cu gândul la tradiții, legende și frumusețea naturii. Dacă vrei să o impresionezi și mai mult pe bunica, pune alături și o felicitare în care să scrii câteva rânduri despre cât de mult înseamnă ea pentru tine.

Un aranjament cu flori prezervate care să o înveselască în fiecare zi

În loc de tradiționalul buchet de flori dăruiește-i bunicii de ziua ei sau cu oricare altă ocazie un cadou unic, delicat și handmade, care să-i aducă bucurie mult timp de acum înainte – un aranjament cu flori 100% naturale prezervate într-un ghiveci de ceramică sau o coroniță specială de sărbători care să-i transforme casa într-un loc de poveste. 

O ramă foto în care să păstreze cele mai prețioase amintiri

Pentru bunicile care iubesc să decoreze întreaga casă cu poze, o alegere inspirată este o ramă foto de perete în care poți pune fotografii cu momente pline de însemnătate trăite alături de ele și întreaga familie. Un cadou pe care să-l pună la loc de cinste și care să le aducă bucurie în suflet de fiecare dată când îl privesc.

Un difuzor de parfum care să o transporte într-un loc de poveste

Pentru bunica ta care are o pasiune aparte pentru lumânări și parfumuri de cameră și adoră să-și decoreze sanctuarul cu aceste mici obiecte fermecătoare, oferă-i cadou de ziua ei, de Crăciun sau de 8 martie, un difuzor de parfum cu aromă de trandafiri, flori dulci și cașmir. Cu o mireasmă orientală, în care notele florale și lemnoase se întrepătrund ca într-un dans magic, parfumul de cameră o va duce cu gândul la locuri îndepărtate, de poveste.

Un puzzle deosebit pentru bunicile cu spirit ludic

Dacă bunica ta are un spirit creativ și se relaxează cu provocări intelectuale, alege un cadou practic de care să se bucure în timpul liber, care o va ajuta să-și ascută simțurile și să-și păstreze mintea alertă. Alege un puzzle cu o pictură realizată de pictorul român Stefan Luchian sau un puzzle cu un peisaj spectaculos din România.

Bunico, povestește-mi despre tine, o carte-jurnal care valorifică amintirile familiei

Dacă ești în căutarea unor cadouri personalizate pentru bunica, ne-am gândit la un dar inspirat care să o impresioneze și care să devină, în timp, un cufăr al amintirilor care poate fi deschis oricând – Bunico, povestește-mi despre tine este un jurnal de amintiri, de răspunsuri și întrebări, de povești și povețe, menit să aducă mai aproape generațiile de bunici și nepoți.

cadou pentru bunici

Jurnalul conține două secțiuni, una gata completata cu o poveste savuroasă, urmata de un jurnal care poate fi presărat cu amintiri și fotografii. Astfel, vei avea ocazia să călătorești alături de bunica ta în trecut, să o cunoști mai bine și să descoperi lucruri interesante despre familia ta.

Cadouri pentru bunic

Un set de table și șah lucrat manual

Dacă bunicul tău se numără printre cei care ies cu “gașca” la mesele de șah din parcuri și este cel care te-a învățat tainele acestui joc de logică, alege un cadou care îi va aduce o mare bucurie – un set de table și șah cu piese din lemn, lucrate manual în România, într-o manieră tradițională.

Mari personalități. Brâncuși de Sanda Miller

Cărțile sunt un cadou desăvârșit pentru bărbații de orice vârstă, fie că este vorba de un tânăr care trăiește fiecare zi la maximum sau un domn deja trecut prin greutățile și bucuriile vieții. Dacă bunicul tău se numără printre cei mai ambițioși oameni pe care îi cunoști, care nu lasă nicio zi să treacă fără a învăța ceva nou despre lume și care se inspiră din poveștile de viață reale, pentru el, cărțile biografice sunt cadoul perfect.

Mari personalități. Brâncuși este un ghid cuprinzător și captivant pentru înțelegerea unuia dintre artiștii definitorii ai modernității. Folosind materiale noi, inclusiv corespondența privată din arhiva lui Brâncuși de la Paris, lucrări din România și fotografii ale atelierului său realizate chiar de el, Sanda Miller privește dincolo de mitologia artistului pentru a ni-l arăta pe Constantin, studentul român, dar și pe Brâncuși, artistul celebru.

Un pachet cu trei sticle de vin românesc

Cu o sticlă de vin bun, cu siguranță vei reuși să-l surprinzi pe bunicul care apreciază calitățile acestei băuturi nobile. De ziua lui sau de Crăciun oferă-i cadou o cutie cu 3 sticle de vin de la crama Liliac care acoperă cele mai diverse ocazii: un vin alb plin de personalitate, elegant și savuros, un vin roșu cu note suave de vanilie și scorțișoară și un vin rosé cu arome subtile de zmeură.

Un ceas de mână elegant

Dacă ești în căutarea unui cadou pentru bunicul cu o pasiune aparte pentru accesoriile deosebite, alege un dar care să-l lase fără cuvinte: un ceas special, cu un design unic și foarte cool creat de cei de la The Unemployed Philosophers Guild. Un cadou util de care se va putea bucura mult timp de acum înainte.

Un kit retro pentru îngrijirea bărbii

Pentru bunicul care acordă o atenție deosebită aspectului său, alege un cadou care să vină în întâmpinarea nevoilor lui. Orice îl ajută să fie mai eficient și să arate bine este mai mult decât apreciat. Așadar, un kit pentru îngrijirea bărbii și un ulei special care oferă strălucire și hidratare bărbii, pe care o netezește și ordonează, poate fi un cadou excelent care să-i aducă bucurie bunicului tău.

Accesorii pentru bicicletă

Pentru bunicii care merg oriunde cu bicicleta, fie că vorbim de cumpărături, ieșiri la plimbare prin oraș singuri sau cu nepoții, o idee de cadou util, dar și simpatic, care să le facă plimbările mai vesele, poate fi un accesoriu pentru bicicletă.

Alege un suport de telefon pentru biciclete, ca să nu se piardă pe drum, indiferent cât de departe merge, un set cu două lumini pentru fața și spatele bicicletei sau un kit pentru repararea anvelopelor de bicicletă care să-i fie de ajutor dacă face pană.

Un hamac rezistent pentru bunicul aventurier

Cauți un cadou pentru bunicii cu sete de explorare, pasionați de drumeții și pescuit? Alege un dar util care le va aduce cu singuranță zâmbetul pe buze: un hamac ușor, rezistent, cu un design modern, numai bun pentru picnicurile în aer liber ori excursiile pe munte. Un dar pe cât de practic, pe atât de inspirat, care îi va aminti cu drag de gestul tău mult timp de acum înainte.

Un set de cuțite pentru bunicul masterchef în bucătărie

Din lista cu idei de cadouri pentru bunicii pasionați de gastronomie nu poate lipsi un set de cuțite de calitate. Fiecare dintre cuțite este special pentru un anumit tip de aliment și se vor dovedi niște aliați de nădejde în bucătărie, indiferent cu ce preparat vrea bunicul tău să experimenteze. Un cadou pentru bunic pe cât de practic, pe atât de atent ales, de care cu siguranță se va bucura și el, dar și tu, de fiecare dată când vei merge să-l vizitezi.

Un etui cu un model simpatic care să-i protejeze ochelarii

Dacă și bunicul tău se numără printre persoanele care au deja câteva perechi de ochelari, unii pentru vederea la distanță, alții pentru citit, avem și pentru el o idee de cadou inspirată. Alege un etui elegant și util pentru protecția ochelarilor, care îl va ajuta totodată să-și depoziteze perechea de ochelari mereu în același loc, evitând să-i mai piardă și să-i caute prin toata casa.

Sperăm că ți-am fost de ajutor în a găsi cadoul ideal pentru bunicii tăi de ziua lor, de Crăciun sau cu oricare altă ocazie. Fie că ai ales ceva simbolic, personalizat sau util, important este gestul sincer din spatele darului. Toate cadourile din acest ghid, precum și sute de alte idei grozave, haioase sau originale te așteaptă în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.