vizualarcub

Caiete de Rețete câștigă co-finanțarea ARCUB, în cadrul Programului București afectiv 2022

Cum lucrurile bune merită a fi împărtășite, vă anunțăm bucuroși că echipa Caiete de Rețete este printre cele câștigătore la sesiunea de proiecte co-finanțate de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București afectiv 2022.

„Caiete de Rețete. Ediția București” își propune să adune cât mai multe caiete din mediul urban, în cazul de față din București, să le arhiveze, analizeze și promoveze, în contextul în care nu a existat, până acum, o inițiativă de arhivare a lor la nivel național, ele reprezentând o parte importantă din patrimoniul cultural imaterial românesc

Demersul se bazează pe participare colectivă: vom lansa un apel public pentru a aduna un număr cât mai mare de astfel de caiete de la păstrătorii lor din București și vom realiza mini-documentare audio-video cu șase dintre ei, pentru a înțelege mai bine felul în care caietele și-au făcut loc în familie.

Site-ul dedicat proiectului „Caiete de Rețete”, pe care urmează să-l lansăm, vine în ajutorul gastronomiei urbane actuale, îmbogățind-o cu rețete, şi oferă mostre din gustul identitar al trecutului recent. În urma proiectului, toate generaţiile din București vor avea la dispoziție o arhivă digitală cu povești, rețete și cunoștințe culinare, menită să funcționeze și ca o carte de bucate colectivă open-source. 

Caietul de reţete oferă şansa rememorării momentelor care l-au construit tuturor celor care au contribuit la el sau au beneficiat de pe urma lui. Istorisirile de viaţă care stau în spatele acestor caiete arhivează pentru generaţiile următoare portretul a ceea ce suntem astăzi prin experienţele care ne-au adus aici, oferind perspectiva personală a trecutului formator. Atât materialele audio-video, cât şi textele scrise despre cei care au ţinut în viaţă caietul deschide dialogul de familie și între prieteni, oferind şansa unei mai bune înţelegeri a trecutului recent pentru generații diferite.

De aceea îi invităm alături de noi pe toți cei care fie au Caiete de Retețe în familie, printre prieteni, vecini, fie au chef să ne vorbească sau le-au venit idei 🙂 Ne puteți scrie la adresa de e-mail adunam@caietederetete.ro, pe facebook sau Instagram

Ne vedem și-n stradă, la Dâmbovița Delivery, unde-i întâmpinăm cu detalii pe toți cei care au chef să între în horă cu noi. Vom face și o expoziție Omagiu Caiete de Rețete în librăriile Cărturești. Omagiem gustul preferat, găsit prin ceilalți și deliciile gătite acasă de către cei care ne-au crescut.

Echipa Caiete de Rețete 

Anca Dănilă / Ionuț Dulămiță / Andrei Dudea 

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.roThere are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.