ya-call-for-art-1200x1200px4

Call for Poster. Creează afișul ediției #3 FestivalYA

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, dar poți crea una care face cât mii și mii de pagini? Festivalul de carte & idei Young Adult – pe scurt FestivalYA – a ajuns la ediția a 3-a și are nevoie de tine.

Ai între 16 și 21 de ani? Ai în raft o carte de John Green sau de Jenny Han și știi exact ce ecranizări după cărți YA urmează să apară anul acesta? Îți place arta și ești o stea în devenire în design-ul grafic? Atunci unește aceste două pasiuni și devino autorul afișului oficial FestivalYA în 2022! 

Dacă vrei să participi trimite-ne la adresa festivalya@carturesti.net:

🔹 o ilustrație digitală, în format vectorial pentru noul afiș FestivalYA cu logo-ul FestivalYA integrat în afiș (descarcă de aici logo-ul)

🔹 un scurt text de prezentare a conceptului grafic

🔹 link către portofoliul tău, în cazul în care există (cont de Instagram, Behance etc)

Câștigătorul va reprezenta vizual ediția #3 a FestivalYA și va primi o sumă de 100 de euro + un voucher Cărturești în valoare de 500 de lei.

Etapele de desfășurare a concursului sunt următoarele: 

  • 25 martie – 15 aprilie: înscrierea propunerilor de afiș
  • 18 aprilie – 21 aprilie: jurizarea
  • 21 aprilie : anunțarea câștigătorului

*Format final afiș:

🔸Pentru varianta de print: pdf A3 (rezoluție de 300dpi), dar pentru concurs ne poți trimite un preview în variantă jpeg/png

🔸Pentru varianta online: 1200x1200px

**Specificații tehnice: Pentru că vom folosi afișul atât în print cât și online, avem nevoie ca grafica să fie livrată în format digital, editabil, astfel încât să fie declinabilă pentru formatele de social media și pentru diverse bannere online. Asigură-te că lucrezi afișul pe layere și gândește-l într-o variantă care poate fi declinată atât în format portrait, cât și landscape.

Juriul va fi alcătuit din organizatorii FestivalYA (reprezentanți Cărturești și Editura Trei), Andrei Popa (Art Director & Illustrator), Andrei Gamarț (artist vizual).

Criteriile de selecție:

FestivalYA e un festival fresh, tânăr și colorat, așa că ne așteptăm la un afiș în spiritul lui. Rămâne la latitudinea ta ce instrumente folosești pentru a-ți atinge scopul – poți folosi colaje, ilustrație digitală, desen în creioane colorate, dar acestea trebuie să se plieze pe valorile și imaginea festivalului 

Ce  vom urmări:

  • să se plieze pe comunitatea literaturii Young Adult
  • să fie un afiș versatil cu o compoziție armonioasă
  • integrarea logo-ului FestivalYA din punct de vedere al compoziției
  • să nu includă elemente cu caracter ofensator 
  • să fie corect din punct de vedere gramatical (dacă integrați text)

Despre FestivalYA

Organizat de Cărturești împreună cu Editura Trei, Festivalul de Literatură Young Adult este un eveniment online care creează un spațiu pentru tinerii cititori în care au loc conversații despre cărțile YA preferate, întâlniri cu scriitori ca Jenny Han, Anna Todd sau Benjamin Alire Sáenz și ateliere custom-made pentru interesele lor.

Cărțile ne-aduc împreună chiar dacă venim spre ele din locuri diferite și plecăm în alte direcții. Cărțile Young Adult ne-au ancorat într-o realitate în care am putut destrăma orice putere totalitară alături de Katniss, am deslușit misterul cu Stevie Bell, în care am învățat să ne cunoaștem mai bine și chiar să îi înțelegem pe cei din jur împreună cu Dante și Lara Jean.

Ediția #3 FestivalYA sărbătorește puterea literaturii YA de a ne aduce împreună și ne dorim ca afișul festivalului să transmită asta: prieteniile legate în jurul cărților, conexiunile formate între cititori, dar și între cititori și autor, carțile ca noduri în comunicarea tinerilor cititori. 

Descarcă logo-ul FestivalYA de aici sau ⬇️

Citește aici Regulamentul concursului ⬇️There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.