YA-CALL-FOR-ART-1200x628PXvv

Call for Poster. Creează afișul ediției #4 FestivalYA

FestivalYA – festivalul de carte & idei Young Adult  se întoarce pentru a 4-a ediție online, cu unii dintre cei mai îndrăgiți autori YA pe care abia așteptăm să-i dezvăluim. 🔜

Până atunci însă, ne bucurăm să lansăm pentru al doilea an la rând provocarea pentru noul afiș FestivalYA.

Ai între 16 și 21 de ani? Ai biblioteca ticsită de cărți YA și ai stat cu sufletul la gură pentru noul sezon Shadow and Bone?  Îți place arta și ești o stea în devenire în design-ul grafic? Atunci unește aceste două pasiuni și devino autorul afișului oficial FestivalYA în 2023! 

Trimite-ne la adresa festivalya@carturesti.net:

🔹o ilustrație digitală, în format vectorial pentru noul afiș FestivalYA cu logo-ul FestivalYA integrat în afiș (găsești logo-ul de aici)

🔹 un scurt text de prezentare a conceptului grafic

🔹link către portofoliul tău, în cazul în care există (cont de Instagram etc)

Câștigătorul va reprezenta vizual ediția #4 a FestivalYA și va primi o sumă de 100 de euro + un voucher Cărturești în valoare de 500 de lei.

Etapele de desfășurare a concursului sunt următoarele:

• 21 martie – 10 aprilie: înscrierea propunerilor de afiș

• 11 aprilie – 13 aprilie: jurizarea

• 13 aprilie: anunțarea câștigătorului

FORMAT FINAL AFIȘ:

🔸 Pentru varianta de print: pdf A3 (rezoluție de 300dpi), dar pentru concurs ne poți trimite un preview în variantă jpeg/png

🔸 Pentru varianta online: 1200x1200px

**Specificații tehnice: Pentru că vom folosi afișul atât în print, cât și online, avem nevoie ca grafica să fie livrată în format digital, editabil, astfel încât să fie declinabilă pentru formatele de social media și pentru diverse bannere online. Asigură-te că lucrezi afișul pe layere și gândește-l într-o variantă care poate fi declinată atât în format portrait, cât și landscape.

Juriul va fi alcătuit din organizatorii FestivalYA (reprezentanți Cărturești și Editura Trei), Artemisa Pascu (graphic designer), Andrei Gamarț (artist vizual).

Criteriile de selecție:

FestivalYA e un festival fresh, tânăr și colorat, așa că ne așteptăm la un afiș în spiritul lui, în care să vedem pasiunea ta pentru literatură și comunitatea YA Rămâne la latitudinea ta ce instrumente folosești pentru a-ți atinge scopul – poți folosi colaje, ilustrație digitală, desen în creioane colorate, dar acestea trebuie să se plieze pe valorile și imaginea festivalului.

Ce  vom urmări:

  • să se plieze pe comunitatea literaturii Young Adult
  • să fie un afiș versatil cu o compoziție armonioasă
  • să fie ținut cont de integrarea logo-ului FestivalYA, din perspectivă compozițională
  • să nu includă elemente cu caracter ofensator 
  • să fie corect din punct de vedere gramatical (dacă integrați text)

Despre FestivalYA

Organizat de Cărturești împreună cu Editura Trei, Festivalul de Literatură Young Adult este un eveniment online care creează un spațiu pentru tinerii cititori în care au loc conversații despre cărțile YA preferate, întâlniri cu scriitorii lor preferați și ateliere custom-made pentru interesele lor.

I-am avut alături de noi pe John Green, Neal Shusterman, Leigh Bardugo, Ruta Sepetys, Adam Silvera și mulți alți autori care au petrecut cu noi câteva ore discutând despre procesul lor de creație dar și despre cărțile preferate.

Cărți ce ne-au ancorat într-o realitate în care am putut evada de grijile de zi cu zi în timp ce l-am ajutat pe Matthias să evadeze din Hellgate și am descoperit secretele universului Aristotel și Dante.

Pentru Ediția #4 FestivalYA sărbătorește ca întotdeauna puterea literaturii YA de a ne aduce împreună și ne dorim ca afișul festivalului să transmită asta: prieteniile legate în între noi în jurul cărților, conexiunile formate între cititori, dar și între cititori și autor, carțile ca noduri în comunicarea tinerilor cititori. 

Afiș FestivaYA Ediția #3, 2022

Afișul ediției cu numărul 3 a fost primul afiș creat prin acest concurs, destinat comunității de adolescenți pasionați de literatura YA și graphic design. Câștigătoarea concursului a fost Clara El Jisr, o tânără artistă și cititoare, aflată în ultimul ei an de liceu.

Citește și descarcă Regulamentul concursului ⬇️




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.