1

Call for Poster. Creează afișul ediției #5 FestivalYA

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, dar poți crea una care face cât mii și mii de pagini?

FestivalYA – Festivalul de Carte & Idei Young Adult se întoarce în Septembrie pentru a 5-a ediție cu o surpriză. Anul acesta ne vom vedea online, dar și offline, în librării, cu unii dintre cei mai îndrăgiți autori YA, pe care abia așteptăm să-i dezvăluim. 🔜

Până atunci însă, îți lansăm o provocare. Ai între 14 și 21 de ani? Ai biblioteca plină și o listă de TBR pe care nu crezi că o vei termina vreodată? Îți place arta și tableta grafică este al doilea cel mai bun prieten al tău? Unește aceste două pasiuni și devino autorul următorului poster oficial FestivalYA în 2024!


Dacă vrei să participi trimite-ne la adresa festivalya@carturesti.net:

🔹 o ilustrație digitală, în format vectorial pentru noul afiș FestivalYA cu logo-ul FestivalYA integrat în afiș (descarcă de aici logo-ul)
🔹 un scurt text de prezentare a conceptului grafic
🔹 link către portofoliul tău, în cazul în care există (cont de Instagram, Behance etc)

Ilustrația câștigătoare va reprezenta vizual ediția a 5-a FestivalYA; artistul câștigător va primi o sumă de 100 de euro + un voucher Cărturești în valoare de 500 de lei.

Etapele de desfășurare a concursului sunt următoarele:

15 iunie – 5 iulie 10 iulie: înscrierea propunerilor de afiș
7 – 10 iulie 11 – 13 iulie: jurizarea
11 iulie 14 iulie: anunțarea câștigătorului

FORMAT FINAL AFIȘ:

🔸 pentru varianta de print: pdf A3 (rezoluție de 300dpi), dar pentru concurs ne poți trimite un preview în variantă jpeg/png
🔸 pentru varianta online: 1200x1200px

**Specificații tehnice: Pentru că vom folosi afișul atât în print, cât și online, avem nevoie ca grafica să fie livrată în format digital, editabil, astfel încât să fie declinabilă pentru formatele de social media și pentru diverse bannere online. Asigură-te că lucrezi afișul pe layere și gândește-l într-o variantă care poate fi declinată atât în format portrait, cât și landscape.

Juriul va fi alcătuit din organizatorii FestivalYA (reprezentanți Cărturești și Editura Trei), Andrei Popa (Art Director & Ilustrator), Adnan Vasile (Designer grafic & Ilustrator)

Categoriile de Selecție:

FestivalYA e un festival despre povești, cititori și lucrurile care ne inspiră, plin de energie și colorat, așa că ne așteptăm la un afiș în spiritul lui. Rămâne la latitudinea ta ce instrumente folosești pentru a-ți atinge scopul – poți folosi colaje, ilustrație digitală, desen în creioane colorate, dar acestea trebuie să se plieze pe valorile și imaginea festivalului.

Ce vom urmări:
🔸 să se plieze pe comunitatea literaturii Young Adult
🔸 să fie un afiș versatil cu o compoziție armonioasă
🔸 integrarea logo-ului FestivalYA din punct de vedere al compoziției
🔸 să nu includă elemente cu caracter ofensator
🔸 să fie corect din punct de vedere gramatical (dacă integrați text)

Despre FestivalYA

Inițiat de Cărturești împreună cu Editura Trei, Festivalul de Literatură Young Adult este un eveniment online care creează un spațiu pentru tinerii cititori în care au loc conversații despre cărțile YA preferate, întâlniri cu scriitori, dar și ateliere custom made pentru interesele lor care se leagă de temele actuale.

I-am avut alături de noi pe Leigh Bardugo, M.L Rio, John Green, Neal Shusterman, Ruta Sepetys, Adam Silvera și mulți alți autori cu care am petrecut câteva ore discutând despre procesul lor de creație dar și despre cărțile preferate.

Cărțile ne aduc împreună chiar dacă venim spre ele din locuri diferite și plecăm în alte direcții. Cărțile Young Adult, descoperite în adolescență sau chiar și mai mari, ne-au ancorat într-o realitate în care am putut evada de grijile noastre de zi cu zi în timp în timp ce plecăm în aventuri epice alături de eroii noștri preferați.

Ediția #5 FestivalYA este o ediție deosebită în care dorim să vă aducem autorii nu doar pe ecran, dar și în librării, unde puteți să vă vedeți cu ei live. Vrem să sărbătorim împreună puterea literaturii YA de a ne aduce împreună și ne dorim ca afișul festivalului să transmită asta: prieteniile legate în jurul cărților, conexiunile formate între cititori, dar și între cititori și autor, carțile ca noduri în comunicarea tinerilor cititori.

FestivalYA Ediția 2022 și 2023

Citește și descarcă Regulamentul concursului  ⬇️

Regulament Call For Poster 2024There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.