carti pentru bebelusi

20 cărți pentru bebeluși: Dragostea pentru cărți se naște în brațele părinților

Fie că e vorba de cărți textile pentru bebelușii de câteva luni, de cele care-i pot însoți la băiță sau cărțile cartonate cu imagini spectaculoase, poezii și povești simpatice, universul magic al lecturii își deschide larg porțile pentru copilași încă din primii ani de viață.

Cărțile pentru bebeluși îi ajută pe prichindei să învețe primele cuvinte, să descopere culorile, cifrele și formele, le fac cunoștință cu animalele și plantele și îi ajută să exploreze, pas cu pas, lumea înconjurătoare. 

Cărticelele pe care bebelușii (și părinții) le vor iubi cel mai mult sunt simple, colorate și educative, îmbină joaca cu învățarea și amuzamentul cu dezvoltarea abilităților și capacităților. Explorează lista recomandărilor noastre de cărți pentru copii mici și foarte mici și alege-le pe cele care vor îmbogăți primul an din viața bebelușului tău. 

Recomandările noastre de cărți pentru bebeluși:

Pisica: Mica mea carte zornăitoare și de dentiție – editura Arc

carti pentru bebelusi

O cărticică multisenzorială extrem de colorată și simpatică pentru bebeluși, Pisica: Mica mea carte zornăitoare și de dentiție va fi preferata copilașului mai ales între vârsta de 4 și 7 luni. În această perioadă micuțului încep să-i crească dințișorii și are tendința să ducă totul la gură, iar această carte care zornăie și calmează gingiile va deveni jucăria favorită. În plus, împreună cu pisica va întâlni diverse animale și va face primii pași în lumea culorilor. 

Băița distractivă: Vehicole – editura Flamingo GD

carti din plastic pentru bebelusi

Băița poate fi o activitate pe cât de distractivă, pe atât de educativă cu ajutorul cărților din plastic pentru bebeluși care pot fi citite în cadă. Au paginile moi, sunt rezistente la apă, durabile, ușor de curățat, și cel mai important, vor fi percepute drept extrem de interesante de către micuți. Băița distractivă: Vehicole îi face bebelușului cunoștință cu cele mai importante tipuri de transport. În aceeași serie poți găsi cărți de baie și despre Animale, Junglă și Fermă. 

Descoperă și cărțile din seria Băița de Inesa Tăutu. 

Primele 100 de animale – colecția Bebe învață

carti pentru bebelusi despre animale

Primele 100 de animale din colecția Bebe învață de la editura Litera este o carte cartonată cu ferestruici perfectă pentru copilașii care fac primele încercări să cunoască animalele. În spatele ferestruicilor se ascund informații utile, cum ar fi numele animalelor, culoarea sau sunetele pe care acestea le scot. Însăși actiunea de a descoperi ce se află în spatele ferestruicilor misterioase îi va fascina pe micii cititori, iar imaginile, realiste și colorate, sunt un excelent punct de introducere în lumea regnului animal. 

Seria Primul Pas – colecția Bebe învață

carti cartonate pentru bebelusi

În seria Primul pas se regăsesc patru cărțulii mici cartonate pentru copii cu vârsta în jur de un an. Fiecare carte cuprinde un domeniu de interes pentru micuț: primele cuvinte, animale, fermă și numerele. Imaginile vibrante și clare vor stimula atenția bebelușilor, le vor ascuți spiritul de observație și îi vor ajuta recunoască diverse obiecte sau noțiuni. 

În grădină – editura Arc

carti ilustrate pentru bebelusi

În grădină este o carte drăgălașă pentru copiii cu vârsta de până la un an. Pe fiecare pagină e câte o ghicitoare micuță scrisă în rime care va ațâța interesul și curiozitatea copiilor. Un alt lucru care îi va fascina pe bebeluși este forma mai neobișnuită a cărții: cartonată și cu colțurile rotunjite, răsfoirea paginilor va fi o adevărată delectare.

Descoperă mai multe cărți din această serie

Fructe și legume – colecția Bebe învață

carti pentru copii mici

Pentru părinții care caută cartea ideală destinată copiilor care învață primele cuvinte, Fructe și legume din colecția Bebe învață este o opțiune excelentă. Aceasta carte aflată la intersecția dintre un mic dicționar vizual și o jucărie educativă captivantă are coperta buretată, deci bebelușii o vor găsi plăcută la atingere. Imaginile în culori vibrante sunt splendide și intrigante. 

Descoperă și alte cărți din aceeași serie pentru micuțul tău. 

Prima mea bibliotecă – colecția Disney Baby

carti pentru copiii de 1-2 ani

Prima mea bibliotecă este o colecție de 12 cărticele prin intermediul cărora personaje clasice, dar și mai moderne din universul Disney îl vor învăța pe micuțul tău lucruri potrivite copiilor în jurul vârstei de un an. Astfel, de la Mickey și Minnie Mouse, Nemo, Dumbo și mulți alții, bebelușul tău va învăța primele cuvinte, forme, numere, emoții și multe altele.

Bunele maniere: Carte cu sunete – editura Dorința

carte muzicala pentru bebelusi

Copiii care învață de la cea mai fragedă vârstă regulile de etichetă, care cunosc importanța unui mulțumesc, scuză-mă sau te rog vor crește și vor deveni adulții respectuoși pe care dorim să-i avem în societate. Cartea pentru copii mici, Bunele maniere, este ocazia perfectă să-l înveți pe copilul tău să fie politicos și să-i prezinți cele mai importante reguli de comportament. Aceasta este o cărțulie muzicală interactivă, cu ilustrații deosebite, deci micuțul tău va iubi fiecare moment petrecut învățând bunele maniere. 

Să învățăm primele cuvinte. Set educativ cu puzzle – editura Litera

carti educative bebelusi

Perfectă pentru bebeluși și copii mici, Să învățăm primele cuvinte e o carte educativă care îmbină imagini viu colorate cu piese mari de puzzle. Micuții sunt puși în fața provocării de a potrivi piesele la locul lor, ceea ce îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile de asociere, să-și dezvolte capacitățile motrice și să învețe într-o manieră distractivă culori și alte cuvinte esențiale.

Joacă-te și descoperă: Contrariile – editura Girasol

carti ilustrate bebelusi

O carte interactivă și interesantă pentru bebeluși, Joacă-te și descoperă: Contrariile cuprinde diferite mecanisme care îl vor ajuta pe copil să învețe și să descopere lumea înconjurătoare într-un mod amuzant. Paginile sunt complet cartonate și pline de imagini simpatice, hazlii, care sunt în același timp simple, pe înțelesul copiilor. Încă de pe la șase luni micuțul va răsfoi cu interes paginile colorate, iar adevărata aventură începe când crește un pic mai mare și va putea să împărtășească cu tine ce descoperă pe fiecare pagină. 

Descoperă mai multe titluri din seria Joacă-te și descoperă

Literele – editura Aramis

carti pentru bebelusi

Părinții își doresc ca micuții lor să recunoască literele de la cea mai fragedă vârstă, iar cărțulia Literele din colecția Sunt mic și vreau să aflu de la editura Aramis este un instrument grozav care-i ajută pe bebeluși să facă primii pași în fascinanta lume a alfabetului. Simpaticul arici care ilustrează litera A, drăguța bufniță de la B, timida căprioară asociată literei C și toate celelalte animăluțe ce completează alfabetul îl vor asista pe copilaș în dezvoltarea vorbirii și memoriei, iar călătoria în universul cuvintelor va fi cât se poate de captivantă. 

Seria Bebe cunoaște – editura Gama

carti educative pentru copii mici

Cărțile pentru bebeluși din seria Bebe cunoaște sunt o modalitate interesantă de a le insufla copiilor mici, aflați la prima interacțiune cu cartea, dragostea pentru cărți. Setul cuprinde șase cărticele, una mai atrăgătoare decât alta, fiecare pe o tematică diferită: mâncare, haine, cifre, marea, natura și culorile. 

Cucu Bau de Janet și Allen Ahlberg

carti cu povesti pentru copii

O carte clasică pentru bebeluși, Cucu Bau va fi îndrăgită în egală măsură de cei mai mici copilași, dar și de către părinți. Pe lângă faptul că e scrisă în versuri și este ilustrată extrem de frumos, această cărticică prezintă și un element surpriză – paginile au niște vizoare care le permit copiilor să arunce o privire pe fila următoare. Aceste fragmente de indicii vor stârni curiozitatea micilor cititori care vor fi nerăbdători să afle ce se mai întâmplă în ziua eroului cărții: un bebeluș la fel de fermecător și ingenios ca ei. 

Pa-pa, ursulețule de Jane Massey și Tom Elyan

carti de povesti pentru bebelusi

Plină de povestioare adorabile și imagini simpatice, Pa-pa, ursulețule este cartea de povești ideală pentru bebeluși. Micuțul tău va fi fascinat de personajele drăgălașe și de legătura strânsă dintre băiețelul din poveste și jucăria lui de pluș preferată. Fie că i-o citești înainte de culcare sau o răsfoiți împreună, această cărțulie va deveni cu siguranță preferata copilului tău. 

Apasă aici de Herve Tullet

cele mai bune carti pentru bebelusi

Apasă aici este o carte deosebită pentru copiii mici care îi ajută să-și dezvolte imaginația și interactivitatea. Aventura magică începe chiar de la copertă: apăsând butonul galben, bebelușii pornesc într-o călătorie fascinantă, în care fiecare pagină vine cu noi sarcini și provocări: „apasă punctele”, „înclină cartea”, „agită paginile” etc. O carte interactivă surprinzătoare, cu un concept interesant și distractiv, la care micii cititori vor dori să revină iar și iar. 

123 Cot Book de Stella Baggot

carti textile pentru bebelusi

Cărțile din seria Usborne Cot books sunt create pentru nou-născuți. Realizată exclusiv din material textil, această carte fantastică include imagini viu colorate, în care predomină contrastele puternice, întrucât bebelușilor în primele luni de viață le este mai ușor să-și îndrepte atenția spre ele. Cartea este foarte moale și plăcută la atingere, astfel că nu trebuie să-ți faci griji când bebelușul inevitabil o va duce la guriță. De asemenea, cu ajutorul panglicilor speciale, poți să o legi cu încredere ca protecție la pătuț ori cărucior. 

Dezmierdări pentru cei mici – editura Didactica Publishing House

carti de poezii copii mici

Dezmierdări pentru cei mici este o carte interactivă și drăguță care vă îndeamnă la momente de distracție și învățare. Poeziile vesele îi vor amuza pe copii și vor contribui la dezvoltarea vocabularului lor, iar multitudinea de jocuri cu degețelele (care vin la pachet cu instrucțiuni pentru părinți) vor ajuta bebelușii să-și dezvolte simțul ritmic. 

Iepurașul care voia să fugă de acasă de Margaret Wise Brown

recomandari carti pentru bebelusi

Iepurașul care voia să fugă de acasă este o carte pentru bebeluși și copii mici frumos ilustrată, devenită clasică. Dragostea nemărginită a mamei care e gata să facă orice de dragul iepurașului îl va sensibiliza și pe micuțul tău care va aștepta cu nerăbdare seara doar ca să-ți audă vocea caldă citindu-i această povestioară captivantă. 

Baby Kitten: Finger Puppet Book de Yu-Hsuan Huang

carti interactive pt bebelusi

O carte drăgălașă în care fiecare pagină e o explozie de culoare și amuzament, Baby Kitten: Finger Puppet Book e cum nu se poate mai potrivită în biblioteca bebelușului. Această cărticică le permite copilașilor să ia parte la poveste: cu ajutorul păpușii pentru deget, ei se vor simți implicați în toate activitățile drăgălașului motan, din momentul când acesta se trezește și până când pășește în lumea viselor alături de frățiorii săi. Cartea este în limba engleză, potrivită dacă vrei să-i insufli copilașului tău interesul pentru o limbă străină de la o vârstă fragedă. 

150 de activități Montessori pentru acasă de Sylvie D’Esclaibes și Noemie D’Esclaibes

carti montessori pentru bebelusi

Mai ales când sunt foarte mici, jocul are o importanță extraordinară pentru dezvoltarea copiilor. Cartea lui Sylvie D’Esclaibes și Noemie D’Esclaibes, 150 de activități Montessori pentru acasă, este o colecție de activități Montessori și jocuri palpitante destinate copiilor, pe care părinții le pot face acasă încă din primele luni până la vârsta de șase ani. Aceste activități vor stimula simțurile bebelușului și îi vor ajuta să-și îmbunătățească exprimarea, limbajul, dezvoltarea motorie, creativitatea și nu numai. 

Alege pentru bebelușul tău cărți interesante și utile, cu ilustrații frumoase și cuvinte pe înțelesul său. Citește-i poezii, povești și istorioare, explorați imaginile împreună și însoțește-l în aventurile celor mai ghidușe personaje. Dragostea copilului pentru lectură se dezvoltă în brațele tale. 

Descoperă pe rafturile Cărturești cele mai frumoase cărți pentru bebeluși care-l vor fascina pe micuțul tău. 



There are 4 comments

Add yours
  1. ABFOTO.RO

    Ca parinte, pot confirma impactul profund al expunerii timpurii la cărți asupra dezvoltării unui copil. De la texturi bogate senzorial la ilustrații vibrante, fiecare pagină a acestor titluri recomandate are potențialul de a stârni curiozitatea și uimirea în mințile tinere. Prin imagini captivante și elemente interactive, aceste cărți nu numai că promovează literatura, ci și iubirea de învățare pe tot parcursul vieții, înțeleasă și încurajată în îmbrățișarea tandră a îndrumării părintești.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.