afis-miya-kosei-bucuresti-1-page-001

Centrul lumii se mută pentru o oră la București

 

Joi, 10 noiembrie, ora 17:00, ceainăria Cărturești Verona va adăposti centrul lumii. Așezări pitorești, oameni frumoși, simplitate, fotografie, Miya Kosei, toate acestea sunt parte din lansarea albumului dedicat Maramureșului. Evenimentul va fi moderat de dr. Virgil Ștefan Nițulescu, redactor-șef al Revistei muzeelor.

„Fotografiile în culori sunt un teatru în culori. Cum spunea Goethe, toate culorile sunt vectori între alb și negru. Ele se întrețes unele cu altele într-un fel subtil, pentru a pune în scenă un spectacol minunat. Ele compun poeme. Goethe spunea că ele apar în coloaborarea dintre frumusețea naturii și simțul omenesc al vederii.  Fac fotografii în România de 50 de ani. Sunt foarte atras de frumusețea naturală și de frumusețea din sufletele oamenilor. Oamenii din România dau mereu o compoziție de o formă minunată.” (Myia Kosei)

„Așa, după cum și-a alcătuit albumul, Myia Kosei se dovedește a fi totuși un om sedus funciarmente, de peisajul creat de omul tradițional, în care luminile lămpilor străpung cerul de iarnă. El ne spune că, da, viața contemporanilor noștri din satele maramureșene se schimbă, dar nu este cazul să îi forțăm pe acești oameni, supraviețuitori ai zeci de regimuri potrivnice să adopte schimbarea de dragul acesteia, așa cum ar fi o prostie să îi îndepărtăm, în ritm gimnastic, de sensurile legăturilor tainice cu strămoșii.” (Virgil Ștefan Nițulescu)

afis-miya-kosei-bucuresti-1-page-001



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.