Concurs Eric Clapton

Eric Clapton şi Steve Winwood vor concerta pentru prima dată în România pe 11 iunie, la stadionul Iolanda Balaş Soter, de la ora 20:30.

Concertul din Bucureşti este organizat de D&D East Entertainement, East European Concert şi Marcel Avram şi face parte din turneul european Eric Clapton & Steve Winwood Live.

Eric Clapton şi Steve Winwood, prieteni vechi şi foşti colegi de trupă şi-au reunit forţele pentru pentru a pune pe scenă un concert excepţional pe parcursul căruia vor să recreeze: ”romantismul şi frumuseţea muzicii de altădată”. Cei doi artişti vor cânta atât compoziţii proprii cât şi melodii semnate de artişti legendari ca Jimi Hendrix.

Sunteţi aşteptaţi la unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an!

Cu ocazia acestuia, am pus la cale şi un concurs.

Răspunde la întrebarea: De ce crezi că i se spune lui Eric Clapton "Mr Slowhand"? până miercuri 16.06.2010 şi poţi câştiga unul dintre cele 3 albume Eric Clapton – Live from Madison Square Garden. Vor fi premiate cele mai creative / inspirate răspunsuri. 🙂 Afişarea câştigătorilor se va face în cursul zilei de joi 17.06.2010 pe blog-ul Cărtureşti şi vor fi contactaţi pe e-mail în vederea trimiterii premiului.

Live from Madison Square Garden este un album distribuit în Romania de A&A Records/ Warner Music Licensee.
 



There are 16 comments

Add yours
  1. Rodica

    :))))
    Pai,pentru ca s-a molesit rau dupa ce a prizat o doza buna de “Cocaine” si innebunit de tipa de langa el a inceput sa-i faca avansuri,spunandu-i la fiecare 10 secunde”You are wonderful tonight”.Apoi,dupa ce atmosfera s-a mai destins,am aflat ca pe tipa o chema Sally si ca-i tot zicea(dar tipa nu s-a suparat):”Lay down,Sally”.Lucrurile nu au evoluat cum trebuie,Sally a plecat ca o furtuna,iar Mr.Clapton plangea in batista si ruga fiecare prieten:”Next time you see her(tell her that I’m sorry)”:((((
    De atunci il cauta astia innebuniti,aiar el umbla liber pe stadioane in Romania….sa-si planga durerea!
    De atunci canta usor,abia atingand corzile,de dor si jale ca a suparat-o pe Sally,dar si ca e high de indragostit;peste toate astea se suprapune si frica de Interpol,ca cica,n-ai voie sa iubesti asa zeci de ani,fara rezultat.
    Oare Sally ce-o mai face?

  2. Poli

    Porecla lui de” Slowhand ” vine de la Giorgio Gomelsky El a inventat-o ca pe un joc de cuvinte bun.. El spunea ca Eric e un performer rapid, aşa că a pus împreună fraza handclap (aplauze) în Slowhand ca un joc de cuvinte.

  3. Gabriel Traistaru

    De fiecare data cand E.C. urca pe scena si rupea cate o coarda a chitarii sale incerca sa o schimbe in timpul concertului. Intarzierea aceasta era marcata de publicul englez cu o bataie din palme(slow handclap). Impresarul Giorgio Gomelsky a incercat un joc de cuvinte transformand “slow handclap” in “slow hand” ca o referinta pentru Clapton pe care in realitate il considera un chitarist chiar foarte rapid.

  4. Alexandru

    Porecla de Slowhand e o dovada a umorului tipic englezesc, Clapton fiind numit asa dupa ce in repetate randuri reusea sa rupa cate o coarda de chitara in timpul vreunui concert (asta se intampla in perioada in care Clapton activa in trupa The Yardbirds, cu alti “anonimi” la vremea aceea, Jeff Beck si Jimmy Page). Insistenta sa de a schimba coarda pacatoasa pe scena, ducea la intarziearea showului. Avand in vedere ca publicul din acea vreme era unul hai sa spunem mai “deschis” il sustineau pe chitarist printr-o serie de batai lente din palme, numita si slow-clap. Experienta s-a repetat si a devenit o obisnuinta, iar astfel Clapton a fost numit de catre Giorgio Gomelsky, managerul trupei de la acea vreme Slowhand. Totul a fost de fapt un joc de cuvinte umoristic, Clapton fiind considerat de fapt un chitarist foarte rapid.

  5. nicolici

    – de la tensiunea cu bataia din palme a publicului in momentul schimbarii corzilor pe care o mentioneaza cei care au postat mai sus.
    – pt. blues e un stil de interpretare in sine un fel de “a la eric clapton”.

  6. camelia

    Atunci cand Eric Clapton canta se produce o comuniune cu chitara sa care ma duce cu gandul la “slowart” aceea arta care se face intr-un mod lent, apreciarea acestei pentru sine intr-o lume agitata…astfel muzica sa imi da acesta stare…iar viteza cu care mainile sale ating coarzile creeaza iluzia de reluare, ireal… ducand la “mr. slowhand” 😀

  7. ileanamanuela

    Poreclit Slowhand datorita stilului languros in care canta la chitara si a obiceiului de a inlocui corzile chitarii pe scena, acompaniat de aplauzele lente ale publicului, Clapton a experimentat mai multe forme muzicale, printre care raggae, pop si rock.

  8. Catalina

    Il voi cita pe Alexandru, care a spus f frumos: “Clapton a fost numit de catre Giorgio Gomelsky, managerul trupei de la acea vreme Slowhand. Totul a fost de fapt un joc de cuvinte umoristic, Clapton fiind considerat de fapt un chitarist foarte rapid.”

  9. Eszter

    Păi nu prea ştiu, dar tare mi-aş dori un album Clapton. Muzica lui înseamnă, pentru mine, amintiri foarte frumoase dar triste. Aşa că sper ca tragerea la sorţi să nu depindă de răspunsul corect.:)

  10. diana

    Ce spune chitara lui Eric Clapton(versuri pointer sister):

    I want a man with a slow hand
    I want a lover with an easy touch
    I want somebody who will spend some time
    Not come and go in a heated rush
    I want somebody who will understand
    When it comes to love, I want a slow hand
    unde, bineinteles, slow hand e el.

  11. carturesti

    Cei 3 castigatori ai concursului sunt:

    Rodica
    Alexandru
    Camelia

    Acestia vor fi contactati pe adresa de e-mail in vederea trimiterii premiului.

    Va multumim tuturor pentru participare. 🙂


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.