logo Formare culturala nou

Cum se face un festival în România? Care sunt cotele artiștilor români în context internațional? Ce înseamnă management cultural?

Mobile Mirrors, Lilibeth Cuenca Rasmussen, sursa thisiscolossal.com logo Formare culturala nouCum organizezi un festival în România? Care sunt cotele artiștilor români? Programul Formare Culturală invită profesioniști în domeniul creativ românesc pentru a răspunde la întrebări spinoase de management cultural.

Formare Culturală este un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu. Programul propune un format special de formare, care își propune să inspire și să stimuleze crearea de proiecte inteligente și creative,  creând spațiu pentru soluții și abordări practice.

Sesiunile oferite sunt fie generale („Management cultural”, „Finanțări pentru proiecte culturale”), fie specifice, aplicate breslelor creative românești („Cum se face un festival în România”, „Curatoriat și cotele artiștilor”, „Infuzor de soluții culturale” în domeniile artelor vizuale, designului, arhitecturii).

Sesiunile oferă studii de caz, instrumente accesibile, o atmosferă lejeră și formatori tineri cu experiență recunoscută de peste 8 ani în industriile creative în domenii precum arte vizuale, arhitectură, design, dans, teatru, film sau patrimoniu.

Infuzoarele de soluții culturale sunt sesiuni experimentale care își propun să îmbogățească creativ proiectele culturale. Pentru la lăsa ideile la „infuzat”, sunt folosite, pe lângă spontaneitate, creativitate și experiență, instrumente sau tehnici precum: arborele problemei, generatorul de soluții, reciclarea proiectului’.

Sesiunea de management cultural durează două zile și propune o formulă îmbogățită de livrare a informațiilor, prin participarea a unui formator principal și a doi formatori invitați.

Cursul „Cum organizezi un festival în România” este structurat ca și conținut astfel încât să ofere aspecte de interes pentru un organizator de festival, înțeles ca eveniment cu manifestări artistice. Cursul este deschis celor interesați de festivaluri de muzică, film, artă, tradiții, literatură sau orice alt domeniu cultural sau interdesciplinar urban sau rural.

La sesiunea de „Finanțări pentru proiecte culturale”, participanții redactează planuri financiare ale unui proiect considerat studiu de caz, asupra cărora primesc individual feed-back din partea formatorului.

Pentru mai multe detalii despre fiecare curs în parte vezi aici: http://www.formareculturala.ro/category/tipuri-cursuri/

Partener strategic: Modernism.ro

Parteneri: http://www.formareculturala.ro/parteneri/

Foto de mai sus: Mobile Mirrors, Lilibeth Cuenca Rasmussen, sursa thisiscolossal.com

Ne găsiți aici:

Web: http://www.FormareCulturala.ro
Facebook: http://www.facebook.com/FormareCulturala
LinkedIn Profile: http://linkedin.com/company/formare-culturala



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.