Dor de romanesc

Designerul de joi – IUTTA

523666_428625143920656_1645602144_nIutta este un brand care vorbeşte molcom despre doruri şi istorii. Emoţii, stări şi alte lucruri de necuprins au ajuns transformate încet-încet în forme de piele şi detalii tradiţionale ademenite în contemporan. Genţile realizate de Nicoleta Chirică adăpostesc cu generozitate micul univers de obiecte personale şi duc cu ele nostalgii şi doruri.

Colecţia „Dor de românesc”, cuibărită de curând la ROD, se bazează pe linii moderne şi curate, întrepătrunse cu motive inspirate din tradiţii specifice unor zone ca Transilvania, Oltenia, Muntenia, Bucovina, Basarabia sau Moldova. Eleganţa formelor se întâlneşte cu pasiunea pentru folclor, punând accentul pe autenticitate şi funcţionalitate în piese care vin ca prelungiri ale personalităţii.

Explorând principii esenţiale ale motivelor tradiţionale, Iutta reuşeşte să aducă în prezent semne stilizate ale unui trecut nepreţuit, fără să piardă nimic pe drum, cu întregul bagaj de doruri şi stări care dau contur unui viitor construit cu migală.

Interviu Iutta pentru DIGI24 – la ROD Cărtureşti

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.