lemnia

Designerul de Joi: Lemnia

lemniaLEMNIA este un proiect început din pasiune pentru lemn, de către o echipă tată-fiu: Florin  (tatăl, inginer, cu experiență de peste 20 ani în domeniul prelucrării lemnului) și Răzvan (fiul, arhitect).

Fac genți din lemn și piele naturală, cu pasiune și meșteșug, urmând linii simple și curate și reușind să păstreze în același timp o căldură specifică materialelor folosite.  Se joacă și cu gravări și cu esențe diferite, cu reinterpretări de semne tradiționale transformate în  melanjuri tactile.

„Totul a început în Lisabona când am văzut într-un magazin o geantă realizată din bucăți de oglindă, iar în ea se oglindea raftul din lemn pe care era așezată.  Văzând fladerul lemnului pe o geantă, mi-a venit ideea pentru LEMNIA, ne-am întors acasă și am început să lucrăm.

Când am avut gata prima geantă am început să o arătăm în cercurile de prieteni, iar feedback-ul primit a fost excelent și am realizat că vom merge mai departe cu acest proiect. Dar, mai mult decât laude și sugestii, am început să primim și primele comenzi.

Desigur, între timp au mai fost multe lucruri de îmbunătățit, și am devenit tot mai exigenți referitor la tehnica de lucru și materialele folosite a€“ doar lemn și piele naturală de cea mai bună calitate. Acestea își schimbă ușor aspectul pe parcursul anilor, dar rămân frumoase și păstrează un farmec aparte. Se spune că îmbătrânesc odată cu utilizatorul.”

Lemnia însă vrea să și crească, o dată cu purtătoarele sale:

„Urmă
torul pas este lansarea unei colecții noi, la care am început deja să lucrăm, și ne-ar plăcea ca într-o bună zi LEMNIA să devină unul din brand-urile românești cunoscute la nivel internațional.”

Așa că cine știe, poate că într-o zi cineva va găsi inspirație într-o geantă frumoasă din lemn românesc, găsită în Lisabona, acolo unde a început totul.

* Până atunci însă, gențile Lemnia se găsesc cuminți la ROD, în cadrul librăriilor Cărturești Verona, Promenada și Cărturești Nord.

 

 

972193_754796897883873_3078244124116021342_n



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.