grapho-mat_

Designerul de Joi


1977183_623655604420797_3251516241949948207_n

Cine este GRAPHO_MAT?

GRAPHO_MAT este un proiect pornit din iubirea pentru tipografie, carte, legătorie de carte și obiect, prezentând o corelare perfectă între idee, concept, materiale, texturi și tehnică. Proiectul este pornit prin colaborarea între  Andreea Mihaiu (licențiată și master în graphic design, UNARTE, București) și Andra Pavel (licențiată în design de produs și master în design ambiental, UNARTE, București).

GRAPHO_SKETCH_TYPE este primul nostru proiect pe această direcție, constând într-o serie de 10 caiete tipografice, cu coperți printate și gravate la laser prezentând diferite tipuri de literă provenite de la designeri de literă celebrii. Caietele sunt legate pe corzi de susținere și realizate în întregime manual.

Fiecare caiet este integrat într-o pachet compact, conținând și câteva informații relevante despre cariera fiecărui designer ales spre reprezentare, împreună cu două tipuri de plicuri pentru scrisori.

Planuri de viitor

Pe viitor ne propunem ca acest proiect să crească prin crearea a cât mai multe caiete complet diferite și bazate pe cât mai multe tehnici de reprezentare cu o putere de impact ridicată și lucrate cu măiestrie. Pentru că ne place să plasăm obiectele noastre în timp, și să oferim clientului o soluție tactilă și reală a suportului de scris.

Următorul proiect îl vom lansa în această iarnă, dar vom păstra misterul.

Bio

Andreea Mihaiu

Pentru doi ani am lucrat ca designer grafic pentru echipa PRISPA, participantă la concursul internațional de case sustenabile Solar Decathlon 2012. A urmat apoi o participare repetată la seria de expoziții de artă Contempora. În 2012 am câștigat premiul de tânăr grafician la concursul Cele mai frumoase cărți din România la care am participat cu lucrarea de licență, cartea Evangheliar, urmând ca ea să fie expusă la târgul internațional de carte de la Frankfurt. În 2014 am participat la Romanian Design Week cu un sistem de orientare prin pictograme la Palatul Comerțului, apoi a urmat expunerea la galeria Galateca în cadrul expoziției TIPOGRAFICA, cu seria de 7 cărți obiect ce au făcut parte din proiectul masteral la UNARTE, București. În prezent lucrez ca Art Director și ca freelancer.

În prezent  Andreea Mihaiu se află printre nominalizații la concursul de carte Cele mai frumoase cărți din România. 

Andra Pavel

Am participat în cadrul seriei de expoziții Contempora cu proiecte de design de obiect. Apoi am lucrat alături de echipa de designeri de interior şi produs pentru concursul internațional de case sustenabile Solar Decathlon 2012.  În anul 2013 am participat la expoziția de studenți în cadrul Romanian Design Week cu un proiect de tricicletă pentru copii, aceasta fiind şi lucrarea mea de licență. Tot în acelaşi an am amenajat carele alegorice pentru parada de Saint Patrick’s Day în colaborare cu Ambasada Irlandei, prima paradă de acest gen din România. Am făcut parte din echipa care a pictat Spitalul IOWEMED din Constanța, iar anul acesta am pictat gardul ce va înconjura un viitor shopping center din Braşov. În prezent lucrez ca freelancer.

grapho-mat_



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.