afis-ds-generic-1

Discuția secretă la București între 21-22 septembrie 2023: poezie, antologie, performance

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar
strada Gina Patrichi 8

În serile de 21 și 22 septembrie, de la ora 19.00, va avea loc a patra iterație din 2023 a formulei DS. După Timișoara și Arad la începutul lui iunie și după co-organizarea Festivalului de Poezie Gellu Naum la Muzeul Național al Literaturii Române de la sfârșitul lui iulie, Discuția secretă revine în capitală. Acolo, gazda evenimentelor din cele două zile de program va fi Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

Ca și la celelalte ediții sau evenimente DS, programul se concentrează pe literatura română nouă și pe literaturile scrise de autori născuți în România care scriu în alte limbi decât cea română. Autorii care vor citi/discuta/performa în cele două seri de program sunt, în ordine alfabetică:

Cristina Alexandrescu
Răzvan Andrei
Lavinia Braniște
Mihai Duțescu
Kata Győrfi
Cătălin Lazurca
Márton Evelin
Dmitri Miticov
Cosmina Moroșan
Deniz Otay
Adelina Pascale
Anticorp Solar
Szántai János

Programul, care începe la ora 19.00 în fiecare din cele două seri, include obișnuitele lecturi și conversații cu autorii invitați, un performance (Albia Lidiei cu Cosmina Moroșan și Anticorp Solar) și prezentarea celei mai recente antologii bilingve DS: Lumea asta-i 66% Atunci și 33% Acum / Ez a világ 66% Akkor és 33% Most. Antologia a apărut în iunie 2023 la OMG Publishing și conține prozele a doisprezece autori, șase de limbă română și șase de limbă maghiară din Transilvania.

Astfel, programul celor două seri este următorul:

Joi, 21 septembrie, de la ora 19.00, lecturi de poezie și proză:
Cristina Alexandrescu
Adelina Pascale
Kata Győrfi
Lavinia Braniște
Răzvan Andrei
Cosmina Moroșan

Vineri, 22 septembrie, de la ora 19.00: prezentarea antologiei DS Lumea asta-i 66% Atunci și 33% Acum / Ez a világ 66% Akkor és 33% Most și lecturi:
Cătălin Lazurca
Szántai János
Mihai Duțescu
Márton Evelin
Deniz Otay
Dmitri Miticov

performance:
Albia Lidiei cu Cosmina Moroșan și Anticorp Solar.

Organizatorii își doresc ca programul, așa cum se întâmplă de obicei la DS, să se desfășoare în aer liber, în curtea instituției gazdă. În cazul în care vremea nu va permite asta, evenimentele vor avea loc în interior. Intrarea este liberă.


Discuția secretă a avut prima ediție la Arad, în 2014. Din 2022, festivalul a devenit itinerant, cu ediții în Arad și Cluj-Napoca și evenimente curatoriate în Timișoara și București.

Partenerii noștri sunt: Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și Librăriile Cărturești.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.