poster-efterklang-mabe-fratti

Efterklang revin în concert la București – 28 aprilie 2022, la Control Club

După opt ani de la prima lor vizită la București, Efterklang revin în concert la Control Club, joi, 28 aprilie 2022. Formația daneză a lansat recent cel de-al șaselea album de studio, Windflowers, la casa de discuri City Slang.
În deschidere, un recital al violoncelistei de origine guatemaleză Mabe Fratti.
Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusa din trei muzicieni, prieteni din copilărie: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru „amintire” sau „reverberație”. Debutul discografic s-a produs în 2004, cu albumul Tripper, urmat, în 2007, de discul Parades, ce s-a bucurat de aprecierea criticilor muzicali de pretutindeni. În 2009, Efterklang au fost preluați de prestigioasa casă de discuri britanică 4AD ce le-a lansat, în anul următor, al treilea album, Magic Chairs, câștigător al premiului IMPALA pentru cel mai bun album independent din Europa, în 2010.

A urmat Piramida (2012), album ce le-a adus maturitatea artistică, precum și un turneu de amploare ce i-a dus atât pe scena Sydney Opera House, cât și prin Statele Unite și Europa, danezii vizitând și Bucureștiul, în noiembrie 2013.

Ulterior, proiectul Efterklang intră într-o perioadă de pauză ce coincide cu înființarea trupei Liima de către aceeiași Mads Brauer, Casper Clausen, Rasmus Stolberg, împreună cu percuționistul finlandez Tatu Rönkkö. Efterklang revine în 2019 cu LP-ul Altid Sammen, un album simplu, fără aranjamente orchestrale, și cântat exclusiv în daneză.

În octombrie anul acesta, Efterklang a lansat cel de-al șaselea album de studio, Windflowers, primul lor disc pentru label-ul City Slang. De peste 20 de ani, cei trei danezi explorează limitele muzicii electronice, experimentale, dar și chamber-pop, iar Windflowers reprezintă rezultatul unui periplu creativ de amploare și rodul unei colaborări de durată, cel mai rafinat și direct produs melodic al trupei de până acum.

Efterklang’s Windflowers is a breath of fresh air thanks to its weightless songs

The Line Of Best Fit

Ca urmare a restricțiilor generate de pandemie, membrii Efterklang s-au văzut nevoiți să-și schimbe procesul creativ obișnuit, care consta în colaborări cu diverși muzicieni și artiști. Înregistrat de-a lungul a cinci vizite în studioul rezidențial Real Farm, de pe insula Møn, la sud de Copenhaga, geneza albumului Windflowers a însemnat întoarcerea la tehnicile de bază, precum și exploatarea experienței vaste a celor trei muzicieni. Casper se reîntoarce la versurile în limba engleză, iar rezultatul este un album cu o atmosferă intimă, muzica a trei prieteni care se regăsesc unul pe celălalt într-o perioadă în care instabilitatea domnește în jur.

Windflowers is an assured synthesis of what’s been going on in Efterklang’s world in recent years.

The Arts Desk

Originară din Guatemala, dar stabilită în Mexic, Mabe Frattieste o violoncelistă și compozitoare ce îmbină sound-ul instrumentelor clasice cu cel al sintetizatoarelor, obținând instalații sonore și improvizație liberă. A debutat în 2019, cu albumul Pies Sobre la Tierra, care a captivat din start ascultătorii și criticii deopotrivă, prin compozițiile hipnotice interpretate la violoncel. Cel mai recent album, intitulat Será que ahora podremos entendernos, se axează pe intervenții lirice și a primit aprecieri din parteaPitchfork, NPR, BBC, The Wire, The Guardian sau XLR8R.

Fratti creates a convincing soundscape that is at turns cinematic in its scope (El Sol Sigue) and ambiently eerie (Ignora).

The Guardian

Concertul Efterklang și Mabe Fratti de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/297801618692613

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 75 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-efterklang) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partnersThere are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.