Academia Motanov

Atelier de scriere creativă

Academia MotanovPe 1 martie începe la Cărturești MȚR atelierul de scriere creativă pentru copii între 10 și 14 ani, coordonat de scriitoarea Adina Rosetti și organizat de Academia Motanov.

Adina Rosetti îi va învăța pe copii să-și folosească imaginația în tot felul de forme ale scrisului – jurnal, interviu, reportaj, miniscenariu, poem, povestire, iar apoi va insista asupra felului în care construim o povestire – subiect, narațiune, personaje și așa mai departe.

Atelierul de scriere creativă le va deschide micilor cursanți apetitul pentru citit și le va exersa abilitățile de structurare a ideilor în scris.

Cele 12 întâlniri ale atelierului vor avea loc sâmbăta și duminica de la 15:00 la 17:00, în librăria Cărturești MȚR. Prețul atelierului este de 600 de lei și include trei cărți (pe care micuții le vor citi și pe care le vor discuta cu Adina) și o cărticică în care vor fi incluse cele mai bune „opere” scrise pe parcursul atelierului.

Înscrierile se închid pe 24 februarie, pentru mai multe detalii intrați pe pagina atelierului.

Adina Rosetti este autoarea romanului Deadline, foarte bine primit de critică și de public. În timpul liber inventează povești pentru cei doi copii ai ei, Clara (8 ani) și Anton (3 ani), și stă cu nasul în cărți. De curând, a publicat la Curtea Veche și o carte pentru copii, Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, ilustrată de Cristiana Radu. „Cred foarte mult în puterea poveștilor și a cuvintelor, cred că imaginația nu înseamnă doar visat cu ochii deschiși, ne și salvează din multe situații, dacă știm cum să o folosim, cred că trăim într-o epocă în care se scrie frenetic (mai ales pe net) și nu prea ne mai putem descurca dacă nu știm să concepem și să scriem corect un text. ” (dintr-un interviu cu Adina)

Iar dacă vă întrebați ce-i cu Academia Motanov, aflați că e un proiect de ateliere pentru copii creat de asociația Brain Fitness, cei care au crescut și Revista de Povestiri, care tot la Cărturești MȚR a derulat anul trecut un Maraton de lectură în care 30 de tineri au alergat pe mii de pagini de ficțiune.



There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.