atelier 1

Atelierele GreenArts

6-7 aprilie, 11.00-19.00, Librăria Cărturești din Afi Palace Cotroceni.

Librăria Cărtureşti din Afi Palace Cotroceni şi GreenArts vă invită la Ediţia specială de Florii a Atelierelelor GreenArts (cu flori presate – OshibanaArt şi seminţe – SeedsArt).
Vineri şi sâmbată între orele 11.00 şi 19.00.

Vă propunem cel mai original mod de a vă petrece ajunul Duminicii Floriilor.

Duminica Floriilor sau Floriile se sarbătoreşte în ultima duminică dinaintea Paştelui. Ea serbează sfârşitul postului dar şi reinvierea naturii.

Oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun apoi la geamuri, la uşi sau la porţi. În unele părţi ale ţării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc. Credinţa spune ca acest ritual îi apără de boli şi îi face mai robuşti. De asemenea, ramurile vegetale puse în casă o apără de rele şi o protejează de evenimente neplacute.

Fiind o sărbătoare care marchează reînvierea naturii, sensul ei este atribuit şi elementelor din viaţa cotidiană. În unele zone, fetele pun în noaptea de Florii busuioc sub perna, spre a deveni mai frumoase şi mai sănătoase, mai dorite de către flăcai, pentru a se putea mărita în acel an. Floriile marchează începutul realizărilor de peste an.

Cu această ocazie te invităm să îţi scrii numele cu FLORI si să-l păstrezi la loc de cinste!
Poţi realiza cel mai inedit cadou totodată personalizat cu flori chiar în ziua de Florii pentru toţi cei/cele dragi/drage ţie.

Îţi punem la dispoziţie toate instrumentele şi materialele necesare, îndrumare de specialitate, seminţe dulci şi un ceai aromat.

Timp de desfăşurare: şedinte individuale de 90 min, începând cu ora 11.00.

Participarea la atelier presupune o donaţie de 75 ron prin care sprijini continuarea Proiectului EducArt.

Rezervă-ti un loc la 0745 698041 şi precizează ora la care doreşti să participi.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.