afis

BT – cele mai bune afişe de evenimente culturale din 2010

12 martie – 14 aprilie 2011
librăria Cărtureşti Cluj
vernisaj 12 martie 2011, ora 18.00

Librăria Cărturești vă invită sîmbătă seara la vernisajul unei expoziții-premieră pentru Cluj – e vorba de
expoziția celor mai reușite afișe de evenimente culturale din 2010.

Apelul de participare la concurs, lansat în urmă cu o lună și jumătate, a stârni o mică undă de entuziasm – am primit spre jurizare 130 de afișe, însoțite de multe felicitări pentru inițiativă. Ne bucurăm deci că am venit în întîmpinarea unei nevoi – aceea de recunoaștere și apeciere a valorii, originalității și profesionalismului în domeniul advertising-ului cultural.

Cele 20 de lucrări alese de juriu vor fi expuse în perioada 12 martie – 14 aprilie 2011 în ceainăria noastră – am vrea ca această expoziție să fie un omagiu adus creatorilor de afișe bune și celor care-i angajează.

Vă așteptăm la vernisaj, unde vom anunța și câștigătorii locurilor 1, 2 și 3.

Mulțumim pentru sprijinul în organizarea acestui eveniment Atelierului de grafică din București, și firmei Expres Print din Cluj. De asemenea Roxanei Mileșan, lui Radu Manelici și lui Ciprian Isac, care-au acceptat să facă perte din juriu.

Boom-ul din ultimii ani de pe piaţa evenimentelor culturale din Cluj – zi de zi concerte, spectacole de teatru, lansări de carte, proiecţii de film, dezbateri, spectacole de dans, performance-uri, vernisaje, audiţii etc. etc.

Cultură sub toate formele, în orice fel de spaţii – teatre, cafenele, săli de spectacole, fabrici, străzi, bistro-uri, facultăţi, librării, galerii etc.etc.

Sutele de afişe care împînzesc oraşul – de la foi A4 trase la xerox pînă la printuri uriaşe, de la cele pictate cu mîna pînă la cele produse în programe de care încă nu am auzit. Pereţi cu straturi groase de afişe.

Afişe frumoase şi afişe urîte. Agresive. Discrete. Afişe amuzante. Afişe mişto, aşa-şi-aşa sau naşpa. Afişe geniale. Afişe-pe-lîngă-care-treci-fără-să-le-bagi-în-seamă. Îndrăzneţe. Inovative. Afişe horror. Afişe ininteligibile. Bilingve sau nu. Tot felul de afişe.

Facem o expoziție cu cele mai bune dintre ele. Pentru că ne place design-ul. Și lucrurile făcute bine.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.