verona6web

Concertele acustice continuă la Grădina Verona: Alexander Bălănescu pe 29 august

verona6webJoi, 29 august, de la ora 19:00, concertele de vară din Grădina Verona continuă. De această dată, ascultăm acordurile inegalabile ale viorii lui Alexander Bălănescu, unul dintre cei mai vizionari violoniști ai vremurilor noastre.

L-ați văzut alături de Marius Manole în spectacolul „Însemnările unui nebun” de N. V. Gogol, l-ați ascultat alături de Ada Milea pe albumul „The Island” și ați tresărit la auzul fantasticelor prelucrări după Maria Tănase realizate împreună cu cvartetul sau pe albumul „Maria T”. În mai bine de 30 de ani de activitate națională și internațională, Alexander Bălănescu a compus lucrări proprii, muzică de teatru, film și televiziune, a susținut turnee mondiale alături de cvartetul sau (ajungând până pe Wembley Arena), a colaborat cu renumiți artiști pop (Goldfrapp, Pet Shop Boys, Spiritualized) și și-a consolidat reputația de soloist, culminând în interpretări alături de Philip Glass și London Philharmonic Orchestra.

Recitalurile solo ale lui Alexander Bălănescu includ lucrările unor compozitori contemporani că Michael Nyman, Salvatore Sciarrino, Steve Reich, Philip Glass, precum și compoziții proprii. În această formulă, violonistul român a cântat pe scene din Londra, Napoli, Linz sau Budapesta.

Alexander Bălănescu – Ballets Russes on the Beach

Bălănescu Quartet-The Model (Kraftwerk)

Concertele acustice de la Grădina Verona au loc pe parcursul verii, cei mai importanți artiști români de rock, indie și jazz venind în grădină din spatele librăriei Cărturești pentru concerte în aer liber. Un eveniment provoked by Grolsch, organizat de către Overground Music și Cărturești și cântat de Radio Guerrilla.

Joi, 29 august: Alexander Bălănescu (vioară solo)

Grădina Verona, str. Arthur Verona nr. 13-15, București

ora 19:00 | intrare: 30 lei

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.