COVER PLATON

Cunoașterea înaripată. O lectură din Platon

COVER PLATON

Duminică, 14 decembrie, începând cu ora 19.00, ARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate, organizează ultimul eveniment din acest an, intitulat „Cunoașterea înaripată. O lectură din Platon”, la Café Verona – Cărturești (strada Arthur Verona, 13-15).

Evenimentul își propune să aducă în dezbatere frământări ale omului contemporan, plecând de la celebrul text platonic Phaidros sau despre frumos”, text care surprinde pe oricare cititor prin actualitatea temelor abordate.

Debutul serii va fi marcat de lectura unor fragmente reprezentative din dialogul lui Platon, înlesnind întâlnirea cu teme precum frumosul, iubirea, cunoașterea, adevărul şi mitul.

Lectura va fi urmată de discuția susținută de Ștefan Vianu, doctor în filozofie al Universității din Geneva și Grigore Vida, cercetător în cadrul New Europe College, cei doi invitați încercând să prezinte mai multe problematici întâlnite în filozofia lui Platon, și mai cu seamă în dialogul „Phaidros sau despre frumos”.

Evenimentul face parte din Programul ARCEN „Seri de filozofie și literatură antică”, program prin care se dorește apropierea publicului larg de textele filozofiei antice, adevărate repere ale culturii europene.

Din dorința de a încuraja dialogul în jurul lucrurilor celor mai de preț, așa cum spune și Socrate în dialogurile scrise de Platon, ARCEN invită publicul cunoscător sau nu de filozofie, să intre în dialog cu cei doi invitați și să dezbată temele descoperite în textul grecesc.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.  



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.