Afis Carturesti Ferko Oct 2012 Mic

Expoziţie de fotografie STAŢII 2007-2012 de Francisc Mraz Ferko

În urmă cu cinci ani, împreună cu Gyuri Ilinca, am înfiinţat Şcoala de Poetică Fotografică din Bucureşti, sub egida Fundaţiei Culturale Societatea de Concerte Bistriţa.

Am îndemnat cursanţii şcolii noastre, timp de cinci promoţii, spre esenţe fotografice rare, fiind eu însumi împins spre noi şi noi căutări fotografice.

Fiecare dintre aceşti cinci ani a însemnat câte o staţie importantă pentru mine, o staţie determinată în bună măsură de cursanţii pe care i-am avut.

Şcoala luându-şi avânt, am căpătat obiceiul de a face călătorii fotografice şi în străinătate – Lisabona, Sarajevo, Istanbul, iar toate acestea au avut pentru mine semnificaţia unor noi staţii.

Aceste staţii ale mele nu sunt încremeniri, ci se bat cu rivalele noi, iar peste un an sau doi vor apărea alte staţii, probabil surprinzătoare şi pentru mine.

În această expoziţie vă ofer oglindirea în mine a şcolii pe care am cutezat să o facem. Absolvenţii noştri mi-au fost cei mai buni profesori în fotografie şi viaţă.

Expoziţia este deschisă la Ceainăria Librăria Cărtureşti din str. Arthur Verona, 13-15, Bucureşti, în perioada 15-31 octombrie 2012 şi se vernisează luni 15 octombrie 2012 la ora 19.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.