dona juana

Florin Zamfirescu şi Diana Cavallioti acceptă provocarea Donei Juana, la Cărtureşti Verona

dona juanaLibrăria Cărtureşti Verona şi Editura Herg Benet vă invită, pe 26 februarie, începând la ora 19.00, la o întâlnire cu Dona Juana. Un personaj literar incitant, ale cărui cuvinte vor răsuna pe buzele a doi mari actori.

La o lună după lansare, romanul erotic Dona Juana de Lorena Lupu a întrunit atât aprecierile criticilor, cât şi entuziasmul cititorilor. „Ştiţi senzaţia aia pe care o ai atunci când stai treaz până la 6 şi citeşti o carte din categoria “heavy” (de citit cu DEX-ul lângă) şi apoi te culci cu un zâmbet de superioritate? Dar pe aia pe care o ai când citeşti un roman erotic şi te culci la 6 dimineaţa cu un zambet ne-superior, gândindu-te că abia aştepti să pui în practică ce ai citit? Eu m-am culcat în dimineaţa asta la 6 cu ambele zâmbete. Am citit Dona Juana”, spune unul dintre multele mesaje călduroase de pe wallul romanului.

Fidelă publicului său, Lorena Lupu îşi continuă întâlnirile cu cititorii, folosindu-se de conceptul creat special pentru promovarea acestei cărţi: Dona Juana y amigos. După o primă lansare într-un club bucureştean, în care anumite fragmente ale cărţii au fost re-create cu actorii Marius Manole şi Nicoleta Lefter, respectiv cu trupele Poetrip şi Jazzappella, a urmat una sibiană, alături de actorul Bogdan Sărătean, trupa Trimbulinzii şi regizorul Alexandru Dabija. Pe 26 februarie, Cărtureşti Verona-subsol va găzdui o nouă întâlnire, de  această dată în prezenţa unui monstru sacru al teatrului şi al filmului românesc, Florin Zamfirescu, şi a uneia dintre cele mai reprezentative actriţe tinere, Diana Cavallioti. Prezenţa constantă, care leagă evenimentele, este aceea a criticului literar Dan Boerescu, nu întâmplător omul care a sfătuit-o pe Lorena să-şi „încerce” condeiul cu un roman erotic.

„Îmi place să văd ce pot scoate artişti diferiţi, de vârste şi facturi diferite, din ‚carnea’ romanului meu. E un exerciţiu de stil care s-a dovedit până acum irezistibil”, spune Lorena Lupu.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.