Laborator mai

Laborator de scriere creativă. Naratologie pe înțelesul copiilor.

Laborator maiMeda Popea- Arts & Events pornește pe 10 mai 2014 un nou laborator de scriere creativă pentru copii intitulat “Naratologie pe înțelesul copiilor”. Un atelier pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 si 14 ani, cuprinzand sase module a câte 120 de minute și care va avea loc la Cărturești Verona, în fiecare sâmbătă, de la 15.00 la 17.00, în perioada 10 mai- 14 iunie 2014.

Meda Popea, profesor: “Nu subestimez capacitatea copiilor de a observa și înțelege lumea înconjurătoare De aceea, le propun un curs de naratologie pe înțelesul lor, pentru că nu trebuie să fii la facultate ca să îi ințelegi pe Todorov, Propp sau Levy-Strauss. Nu vor lipsi din acest curs primele noțiuni de hermeneutică și lingvistică. Le propun copiilor un atelier de experiențe narative, departe de calculator, tabletă, telefon și televizor, derulat într-un spațiu al cărților și poveștilor, savurând câte o ceașcă de ceai.”

Despre laborator

Laboratorul își propune să completeze cu narațiunea o lume excesiv vizuală și să le ofere copiilor posibilitatea să se exprime armonios, punând în rezonanța scrisul cu fotografia, desenele, animația și jocurile video. Vom învăța să citim cu înțeles, dar și să scriem “cu cap” poveștile noastre.

Copiii care scriu compuneri, eseuri, scrisori, țin un jurnal sau scriu povestiri,  vor ști să își articuleze mai bine ideile, sentimentele, vor deveni mai conțtienți de ei insisi și de cei din jur. Vor crește frumos.

Tematica

Vom afla cum să citim un text, o poveste sau o carte, să descifrăm mesajele scriitorului și să le interpretăm. Vom afla despre tipuri de narațiune și narator, despre relația dintre autor-narator-personaj și cititor, dar și despre perspectivele narative, simplu, pe înțelesul tuturor. În plus, vom analiza picturi, bucăți muzicale, secvențe coregrafice, benzi desenate, fotografii, într-un efort de interpretare care să stimuleze imaginația copiiilor și să le ofere noi teme de gândire și de inspirație. Primele noțiuni de lingvistică și hermeneutica pe înțelesul copiilor.

Vom scrie apoi povestiri individuale, alegând în cunoștință de cauză tipul de narațiune, și le vom discuta între noi. La finalul laboratorului, vom aduna poveștirile într-o carte virtuală, pe Liternet.ro, și vom porni către cititorii nostri.

 

 

 

Stam de vorba cu viitorii nostri scriitori? Vom afla pe parcursul laboratorului de scriere creativa sustinut de Meda Popea, filolog, licenta Facultatea de Litere- Bucuresti, profesor si trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: “Lucrez de multi ani cu copiii, stiu cate lucruri uimitoare li se intampla, simt si traiesc si imi doresc sa stie sa le exprime si sa ni le impartaseasca, fiecare in felul sau, unic, special, alegand calea pe care vor sa ii insotim, ca ghizi, tovarasi de calatorie sau cititori”.

 

Parteneri media:  Blitz TV, bigcitylife.ro, bookuria.info, itsybitsy.ro, liternet.ro, melc-codobelc.ro, onlinegallery.ro, urbankid.ro, Senso TV, sfatulparintilor.ro

Detalii curs:

Pret: 480 lei (TVA inclus)/ persoana.

Modalitati de plata: cash, integral, inainte de inceperea primului modul.

Detalii, inscrieri si rezervari loc la telefon (0729 609102).

FB: https://www.facebook.com/events/1418733551717054/?ref=22



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.