colectionarul de sarmale

Lansare de carte „Colecționarul de sarmale și alte povestiri”, de Cosmin Dragomir

GastroArt lansează joi, 14 decembrie, ora 18:30,  în librăria Cărturești Verona,  volumul „Colecționarul de sarmale și alte povestiri gastronomice”, de Cosmin Dragomir.

„Colecționarul de sarmale și alte povestiri gastronomice” este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite locuri în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă. Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată și este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihail Coșulețu.

Așa cum nici „Curatorul de Zacuscă” nu a fost exclusiv despre zacuscă, nici „Colecționarul de sarmale” nu este o carte dedicată sarmalelor. Avem și sarmale, dar aș spune că sunt minoritare, dar nu numai. Este o carte despre gastronomie la modul general, nu una de rețete deși în destul de multe articole citez din cărți vechi de bucate. În cele peste 700 de pagini am publicat o selecție dintre textele mele scrise în ultimii 7 ani. Habar nu am dacă am scris mult sau prost sau mult și prost. Știu sigur că mai am mult de scris și că încerc să o fac din ce în ce mai bine.

Tatuajele de pe copertă sunt pe mâna mea stângă și reprezintă cele trei cărți scrise până în prezent. Cum coperta Curatorului de Zacuscă a fost ilustrată cu mâna dreaptă care are alte tatuaje, deja mă gândesc, îngrijorat, la viitoarea copertă. Dacă citiți aceste rânduri deja vă mulțumesc că mă băgați în seamă și vă urez poftă bună… la lectură. – Cosmin Dragomir

Prefață: Diana Popescu
Postfață: Adriana Sohodoleanu
Coperta IV: Mircea Groza, Oana Coantă și Nico Lontras

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari de la noi. În 2017 a lansat gastroart.ro prima revistă de specialitate dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești, în 2018 editura omonimă specializată în valorificarea patrimoniului gastronomic. Este, alături de Cezar Ioan și Nico Lontras, coinițiator al Congresului Național de Gastronomie și Vin și al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului.

A mai publicat:
Curatorul de zacuscă, 2021
Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi, 2022 (coautor)

A organizat zeci de conferințe, dezbateri, comunicări pluridisciplinare cu tematică gastronomică, evenimente culinare.

Scrie constant pe cosmindragomir.ro, gastroart.ro, eisberg.ro, zilesinopti.ro, mindcraftstories.ro, revistatomis.ro și câteodată pe dilemaveche.ro sau vinul.ro.

Vorbește tare și apăsat în calitate de gazdă în podcastul Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali – primul podcast dedicat 100% gastronomiei.

Premii:
Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism, HoReCa School
webstock:
2021 – locul III Best Company Blog – Salata de vorbe pentru Eisberg: #simplyfresh;
2022 – locul II Best Branded Podcasts cu #amintirigustoase by Cronicari Digitali & Electrolux)

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.